Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Πλάτη

Φωτιά στη Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Πλάτη

Η φωτιά στην περιοχή Πλάτη στη Μεσσηνία εκδηλώθηκε το πρωί και στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Στόχος ήταν η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σήμερα το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στη περιοχή Πλάτη της Μεσσηνίας.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και οι τοπικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί για την άμεση αντιμετώπισή της, ώστε να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, προσπαθώντας να περιορίσουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της.

Σημαντική είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων, με 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πλάτη Μεσσηνίας. Επιχειρούν 20 #πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 12, 2024

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται μέσα σε μία χαράδρα και δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις