Site icon NewsIT

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το Μαντούδι και το Σπαθάρι

06.08.2021 | 16:35
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το Μαντούδι και το Σπαθάρι

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια, όπου πάνω από 250.000 στρέμματα έχουν ήδη γίνει στάχτη. Σημειώνεται πως λόγω της μεγάλης φωτιάς έχουν ήδη εκκενωθεί οι οικισμοί Βασιλικά, Κοκκινομηλιάς, Κρυονερίτη, Μηλεών, Βασιλικών και Τσαπουρνιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λόγω της φωτιάς στην Εύβοια δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Μαντούδι και Σπαθάρι.

Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Σταμούλος, κάνει έκκληση καθώς 5.000 άνθρωποι βρίσκονται στο λιμάνι του Μαντουδίου προσπαθώντας να εκκενώσουν την περιοχή: «Δεν ξέρουμε πού να τους πάμε, κάνω έκκληση για βοήθεια να μεταφερθεί ο κόσμος. Έχει καεί όλος ο δήμος, έχουν κλείσει από την περιφέρεια κάποια ξενοδοχεία στην Αιδηψό αλλά ποιον να πρωτοπάμε».

Ο ίδιος κάνει έκκληση να βρεθούν τροχόσπιτα, ρούχα και ζωοτροφές, καθώς όπως είπε «υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, άστεγοι».

Eviathema.gr - Πύρινο μέτωπο Στροφυλιά Βόρεια Εύβοια

«Αυτή τη στιγμή εκκενώνουμε το Μαντούδι και το Σπαθάρι, και δεν ξέρουμε που θα πάμε τον κόσμο. Περιμένουμε το λιμεναρχείο όπου έχουμε άψογη συνεργασία, να μας πει πότε θα έρθουν καράβια για να βάλουμε τον κόσμο», τόνισε.

Όπως είπε το μέτωπο στο Μαντούδι είναι αρκετά μεγάλο και αναμένεται να συναντήσει τα καμένα στα Ψαχνά.

Περισσότεροι από 250 Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο, καθώς επίσης μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εθελοντικές ομάδες, αλλά και απλοί πολίτες.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης είχε πει ότι μεγάλη εστία καίει την περιοχή πίσω από την Αγία Άννα, ένα ακόμα μέτωπο υπάρχει στην περιοχή της Φαράκλας και ένα τελευταίο στο χωριό Στροφυλιά.

Πηγή: evima.gr, eviathema.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version