Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στην Πρέβεζα: «Ήταν εμπρησμός» λένε κάτοικοι και περιγράφουν εικόνες

Φωτιά στην Πρέβεζα: «Ήταν εμπρησμός» λένε κάτοικοι και περιγράφουν εικόνες

Ο εμπρησμός που καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής που τυλίχθηκε στις φλόγες βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η φωτιά στην Πρέβεζα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά στην Πρέβεζα άφησε πίσω της καταστροφές, με κατοίκους να είναι πεπεισμένοι πως έδρασαν εμπρηστές. Όπως καταγγέλλουν ο εμπρησμός σημειώθηκε από δύο άτομα που πέταξαν εύφλεκτο υγρό, στην περιοχή που τυλίχθηκε στις φλόγες, μέσα από το αυτοκίνητο που επέβαιναν. Αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη γέφυρα Καλογήρου, κοντά σε χοιροτροφικές μονάδες. Τέθηκε αργά το απόγευμα υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι είδαν ύποπτη κίνηση μαύρου οχήματος με δύο επιβαίνοντες που φέρονται να πέταξαν εύφλεκτο υλικό σε δυο διαφορετικά σημεία, με στόχο η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα προς το δάσος.

Δήλωσαν στους πυροσβέστες ότι είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο σε δύο διαδοχικά τμήματα, δεξιά και αριστερά του δρόμου και σε απόσταση κοντά στα 100 μέτρα. Πέταξαν εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα αναμένεται στην περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες, ενώ ήδη εξετάζεται υλικό από κάμερες κοντινών επιχειρήσεων.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς φυσούσε δυνατός άνεμος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις από την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Ιωάννινα και σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 3 Air Tractor, 2 Pzl, καθώς και 4 ελικόπτερα που μέσα σε λίγη ώρα είχαν φτάσει στο σημείο και επιχειρούσαν, συμβάλλοντας καθοριστικά στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων.

Η πυρκαγιά έκαψε μια αποθήκη και απείλησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο καθώς και χοιροτροφικές μονάδες στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις