Κυριακή, 30 Ιουν.
29oC Αθήνα

Φωτιά στην Ύδρα: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Φωτιά στην Ύδρα: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες των πυροσβεστών στην Ύδρα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Συναγερμός στο νησί για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες.

Μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε πευκοδάσος στην Ύδρα, εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά που κινητοποίησε την πυροσβεστική, αυτή τη φορά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Στο νησί σήμανε συναγερμός νωρίς το πρωί και οι πυροσβέστες έφτασαν ταχύτατα στο σημείο, για να ελέγξουν την εστία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο γύρω από τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα την περασμένη εβδομάδα και η οποία προκλήθηκε από βεγγαλικά. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, βρέθηκαν ίχνη από κροτίδες και δύο μπουκάλια νερού κοντά στην παραλία στην Ύδρα, όπου ξέσπασε η φωτιά λόγω των βεγγαλικών.

Τα υπολείμματα από κροτίδες βρέθηκαν μετά από αυτοψία στο σημείο, γεγονός που ενισχύει τελικά τις εκτιμήσεις ότι η φωτιά προκλήθηκε από βεγγαλικά, τα οποία όμως δεν εκτοξεύτηκαν από τη θαλαμηγό, αλλά από άτομα που είχαν βγει από αυτή και με τη βοηθητική βάρκα είχαν πάει στην παραλία, από όπου και πυροδοτήθηκαν τα πυροτεχνήματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των απολογιών των συλληφθέντων, ο ανακριτής ζήτησε να γίνει μία νέα πραγματογνωμοσύνη στο σημείο, έτσι και μετέβησαν εκεί αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και εντοπίστηκαν τα παραπάνω ευρήματα.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ μπαίνουν οι χειρισμοί Πυροσβεστικής και Λιμενικού, με την εισαγγελία Πειραιά να διατάσσει έρευνα.

Την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, με τα στελέχη της να καλούνται να διερευνήσουν αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τα δύο παραπάνω σώματα ήταν και οι ενδεδειγμένες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις