Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Άνοιξαν οι εκκλησίες – Ο Μητροπολίτης Συμεών σε ρόλο επιθεωρητή (pics, video)

Φθιώτιδα: Άνοιξαν οι εκκλησίες – Ο Μητροπολίτης Συμεών σε ρόλο επιθεωρητή (pics, video)

Έτοιμοι να υποδεχθούν τους πιστούς σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος για προστασία από την πανδημία του κορονοϊού είναι και στη Φθιώτιδα οι Ιεροί Ναοί.

Οι εκκλησίες στη Φθιώτιδα έχουν ανοίξει κι αυτές τις πόρτες τους για τους πιστούς, μόνο για ατομική λατρεία, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν και οι ακολουθίες. Για να είναι όλα όπως πρέπει, ο Μητροπολίτης Συμεών επιθεωρεί τους ναούς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εικόνα που αντικρίζει.

“Υπάρχει ευπρέπεια, όλα τα μέτρα υγιεινής που προβλέπονται, αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, χαρτιά μιας χρήσεως, να έχει αρχίσει η διευθέτηση των καθισμάτων ώστε να τηρείται η απόσταση μεταξύ των προσκυνητών”, λέει ο Μητροπολίτης Συμεών.

Παράλληλα, ο σεβασμιότατος ευχαριστεί τους ανθρώπους των ναών και επίσης τον λαό της Φθιώτιδας που με βαθιά πίστη, υπομονή και εμπιστοσύνη στον Χριστό περνάει και αυτή την δυσκολία.

“Να έχουμε την ελπίδα μας στον Χριστό, στην Παναγία μας, στους Αγίους μας, οι οποίοι δεν μας εγκαταλείπουν. Αυτή η περίοδος έχει να δώσει σε όλους μας πολλά μαθήματα”, συνέχισε, προσθέτοντας:

“Πολλά από τα μαθήματα θα μιλήσουν σε βάθος χρόνου. Το θέμα είναι να έχουμε την διάθεση, από κάθε δυσκολία της ζωής μας να βγαίνουμε πιο σοφοί, πιο δυνατοί, πιο αληθινοί άνθρωποι του Θεού”.

Παρακολουθήστε το βίντεο και δείτε φωτογραφίες:

Mitropolitis simeon lixikarantinas14

πηγή: tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις