Η χορτόπιτα που φτιάχνεται στα Γιάννενα εντυπωσιάζει διαχρονικά. Τα μυστικά περνούν από γενιά σε γενιά και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό…
Οι Ηπειρώτισσες που ξέρουν από πίτες, περνούν τα μυστικά από γενιά σε γενιά και σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια υλικά φέρνουν τον παράδεισο στον ουρανίσκο. Στα Γιάννενα οι επισκέπτες θα γευτούν πολλές και διαφορετικές πίτες με φύλο αλλά και χωρίς. Γλυκές και αλμυρές με τη χορτόπιτα να θεωρείται η “αρχόντισσα” στις κουζίνες των νοικοκυρών.
Οι παλιές νοικοκυρές λένε μάλιστα πως μπορούν να φτιάξουν πίτα με ό,τι υλικό έχουν στην κουζίνα τους. Μετά από 2 χρόνια που λόγω κορονοϊού είχαν σταματήσει οι εκδηλώσεις οι γυναίκες στη Ζωοδόχο στα Γιάννενα έφτιαξαν χθες το απόγευμα στην πλατεία του χωριού τη μεγαλύτερη χορτόπιτα περίπου 3 τετραγωνικών μέτρων, στο πλαίσιο γιορτής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος της περιοχής.
Η γιγαντιαία πίτα που ψήνεται σε ειδικό φούρνο λόγω του μεγέθους της θα είναι η πρωταγωνίστρια της αποψινής Γιορτής Πίτας που θα λάβει χώρα στο χωριό και θα μοιραστεί στον κόσμο μαζί με άλλες πίτες που έχουν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής! Δείτε τις εικόνες του epirus-tv…