Τετάρτη, 4 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Γιάννενα: Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 19χρονου που αυτοπυροβολήθηκε και χαροπαλεύει

Γιάννενα: Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 19χρονου που αυτοπυροβολήθηκε και χαροπαλεύει

Σοκ και ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακάλυψη ενός πλήρους οπλοστασίου στα Γιάννενα. Ο οπλισμός εντοπίστηκε στο σπίτι 19χρονου φοιτητή που αυτοπυροβολήθηκε και δίνει αγώνα για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Στο σπίτι του 19χρονου φοιτητή στην οδό Άρη Βελουχιώτη στα Γιάννενα ήρθε στο φως, έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, ένας τεράστιος αριθμός από όπλα και πυρομαχικά, τα οποία κατασχέθηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το epirusbomb.gr, η ανακάλυψη του οπλοστασίου έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (02.09.2024) κατά τη διάρκεια έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Προηγήθηκε σχετική ειδοποίηση του αστυνομικού τμήματος της πόλης, σχετικά με τον 19χρονο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, λόγω του τραυματισμού του από πυροβόλο όπλο.

Στο σπίτι του νεαρού βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

* 485 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

* 3 πιστόλια (9mm, 7,65mm και 6,35mm)

* Ραβδωτό πυροβόλο όπλο, τύπου επαναληπτικού τυφεκίου

* Ραβδωτό τυφέκιο μονής βολής

* Περίστροφο χωρητικότητας 7 φυσιγγίων

* Μη λειτουργικό περίστροφο

* Γερμανική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

* Ιταλική οξειδωμένη χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

* Εκπαιδευτικός όλμος και εκπαιδευτική χειροβομβίδα

* 39 γεμιστήρες και 40 ξιφολόγχες

* Διάφορα τμήματα πολεμικών τυφεκίων και κάννη υποπολυβόλου

* Σιγαστήρας πολεμικού όπλου

* 20 κροτίδες και 16 ναυτικές φωτοβολίδες χειρός

* 4 συσκευασίες φωτοβολίδων με εκτοξευτήρα και 2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα κατασχεθέντα όπλα και πυρομαχικά ανήκουν σε δύο συλληφθέντες, ηλικίας 50 και 51 ετών. Ο 50χρονος είναι συγγενής του τραυματισμένου φοιτητή, ενώ ο 51χρονος συνελήφθη την Τρίτη (03.09.2024) στην Αττική. Στο σπίτι του 51χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία διόπτρα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων με την κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά, καθώς και για να προσδιοριστεί αν υπάρχει σύνδεση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, προς το παρόν, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια αναφορικά με τον τραυματισμό του 19χρονου. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις εργαστηριακές εξετάσεις στα ευρήματα, προκειμένου να διαπιστώσουν την προέλευση και τη χρήση τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις