Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Γιάννης Καραμπάτσης: Στον 49χρονο που ήταν αγνοούμενος ανήκει η σορός που βρέθηκε στην Μαγνησία

Γιάννης Καραμπάτσης: Στον 49χρονο που ήταν αγνοούμενος ανήκει η σορός που βρέθηκε στην Μαγνησία
Εικόνα από Mega

Ένα τατουάζ έλυσε το μυστήριο και επιβεβαίωσε τους φόβους συγγενών του 49χρονου. Ο Γιάννης Καραμπάτσης ήταν αγνοούμενος στη Μαγνησία, από τον Απρίλιο του 2024. Η σορός του εντοπίστηκε δεμένη στην περιοχή Πτελεός.

Το πτώμα του άνδρα βρέθηκε το πρωί σε δύσβατο σημείο του χωριού Πτελεός στη Μαγνησία. Όπως μετέδωσε το Mega, η σορός του άνδρα ταυτοποιήθηκε από ένα τατουάζ στην πλάτη και όπως διαπιστώθηκε ανήκει στον 49χρονο Γιάννη Καραμπάτση, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Απρίλιο του 2024. Η σορός ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης δεμένη χειροπόδαρα.

Η οικογένεια του 49χρονου έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο ενώ την Δευτέρα 19 Αυγούστου, αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε σε δύσβατο σημείο του χωριού, δεμένο χειροπόδαρα με ζώνη παντελονιού, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές στη σκέψη, πως έχουν να κάνουν με δολοφονία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ντούγκας δήλωσε στα gegonota.news ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και της εγκληματικής ενέργειας και η οικογένεια του 49χρονου καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει έστω και ανώνυμα στην αστυνομία. «Η σορός ανήκει στον δικό μας άνθρωπο και αυτό είναι πλέον επιβεβαιωμένο από τατουάζ στην πλάτη» είπε.

Η εξαφάνιση του 49χρονου στη Μαγνησία

Η εξαφάνιση του 49χρονου στη Μαγνησία παραμένει άλυτος γρίφος τόσο για τις Αρχές όσο και για τους στενούς συγγενείς του. Ήταν 23 Απριλίου του 2024, όταν ο Γιάννης Καραμπάτσης εθεάθη για τελευταία φορά και συνομίλησε με δικούς του. Από εκείνο το πρωινό, το κινητό του τηλέφωνο παραμένει κλειστό και οι έρευνες για τον εντοπισμό του, στο Πτελεό και την ευρύτερη περιοχή άκαρπες. Οι μαρτυρίες συγγενών για μια κληρονομιά που τον είχε κάνει πλουσιότερο στις αρχές του χρόνου, δίνουν διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.

Το μπουφάν του με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα εκτός του κινητού του εντοπίστηκαν στο ελαιοτριβείο της περιοχής. Στο σπίτι που έμενε, το παράθυρο ανοιχτό, το ραδιόφωνο να παίζει και το φως αναμμένο. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει σε αυτό που συνέβη. Είχε μπει στο στόχαστρο κάποιων που θέλησαν να του κλείσουν το στόμα; Ήταν θύμα ατυχήματος; Επέλεξε ο ίδιος να χαθεί από προσώπου γης εκείνη την ημέρα; Μήπως τα χρήματα που κληρονόμησε πριν από δύο μήνες άνοιξαν την όρεξη σε κάποιους και του έκαναν κακό;

Ο  Γιάννης Καραμπάτσης το πρωί της ημέρας που χάθηκε  κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια τον αγνοούμενο είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο. Ειδοποίησε μάλιστα τη θεία του, αλλά μέχρι εκείνη να κατέβει να τον παραλάβει, ο ευαίσθητος άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Εκείνη τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο αλλά την καθησύχασε. Της είπε ότι είναι καλά και κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 9 το πρωί , τον κάλεσε ο θείος του. Ο αγνοούμενος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν ήταν πίσω από κάποια τελάρα το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητα του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις