Site icon NewsIT

Γηροκομείο στα Χανιά: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Βαρύ το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία με δόλο

09.02.2022 | 15:02
Γηροκομείο στα Χανιά: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Βαρύ το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία με δόλο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφού η έρευνα της αστυνομίας έχει ξεκινήσει πριν από δέκα μήνες μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση των τροφίμων αλλά και για «περίεργους» θανάτους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων επτά άτομα, εκ των οποίων είναι η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου, δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και τρία ακόμα άτομα (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό).

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το creta24.gr, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δια της παραλείψεως ανθρωποκτονία τελεσθείσα και σε απόπειρα ενώ αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή.

Σημειώνεται πως οι έρευνες έχουν γίνει για 30 θανάτους τροφίμων, τη χρονική περίοδο από το 2009 έως το 2020 ενώ στη μεγάλη δικογραφία αναφέρονται και 8 περιπτώσεις απόπειρας θανάτωσης ηλικιωμένων. Ακόμη, όπως αναφέρει το flashnews.gr, στην δικογραφία γίνεται λόγος και για παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στις σελίδες του κειμένου φέρονται να εμπλέκονται και δεκάδες ακόμη άτομα. Από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Χανίων μέχρι και ιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version