Site icon NewsIT

Η στιγμή του σεισμού στην Πάτρα – Έπεσαν σοβάδες [vid]

09.01.2017 | 13:21
Η στιγμή του σεισμού στην Πάτρα – Έπεσαν σοβάδες [vid]

- Συνεχείς δονήσεις ανοιχτά της Πάτρας και της Ναυπάκτου μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ - Μόλις στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 9 χιλιόμετρα από την Πάτρα - Οι πρώτες εικόνες μετά τη σεισμική δόνηση στην Πάτρα  - Τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι - ''Έσπασε'' το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών από κατοίκους της περιοχής - Τι δηλώνει o καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος για τη σεισμική δραστηριότητα ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι της Πάτρας από τον σεισμό των 4,5 ρίχτερ και τους σεισμούς μικρότερης έντασης που ακολούθησαν. Πολλοί βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και άλλοι είδαν σοβάδες να πέφτουν από κτίρια.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ PATRASTV

Ο πιο μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 11.53 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 10 χιλιόμετρα, βόρεια από την Πάτρα. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση το μέγεθός του, ήταν 4,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Πάτρα, τις υπόλοιπες περιοχές της Αχαίας και σε κάποιες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως στη Ναύπακτο. Το μικρό εστιακό του βάθος, μόλις 5 χιλιόμετρα, έκανε τη δόνηση ακόμα πιο ισχυρή για τους κατοίκους.

Στις 12.03 είχαμε νέο σεισμό, πιο κοντά στην πόλη της Πάτρας. Το επίκεντρό του ήταν 6 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και πάλι με εστιακό βάθος στα 6 χιλιόμετρα και μέγεθος στα 3 Ρίχτερ. Καταστηματάρχες και κάτοικοι σπιτιών βγήκαν για λίγο στο δρόμο και προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες.

Στις 12.23 είχαμε ακόμα μία δόνηση μόλις 3 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,4 Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να βρίσκεται και πάλι στα 5 χιλιόμετρα, ενώ στις 12.27 οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δόνηση 2,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ 6 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας…

Συνεχείς δονήσεις έχουμε και ανοιχτά της Ναυπάκτου. Από τις 11.56 μέχρι τις 12.19 σημειώθηκαν 4 σεισμοί. Τα μεγέθη τους ήταν 2,6 1,6 0,9 και 1,4 Ρίχτερ αντίστοιχα. Οι δύο πρώτοι είχαν εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και οι επόμενοι 15 και 24 χιλιόμετρα αντίστοιχα…

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου. Δείτε στο επόμενο βίντεο πως εξηγεί τη σεισμική δραστηριότητα, o καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος…

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version