Site icon NewsIT

Ηγουμενίτσα: Έκλεβε μοτοσικλέτες με πασπαρτού και τις πήγαινε στην Αλβανία

27.08.2024 | 17:03
Ηγουμενίτσα: Έκλεβε μοτοσικλέτες με πασπαρτού και τις πήγαινε στην Αλβανία

Εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από κάθε γωνιά της βορειοδυτικής Ελλάδας πλημμύρησαν την κεντρική Πλατεία της Πρέβεζας την Κυριακή 3 Μαρτίου. Εκεί πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των Λεσχών Βορειοδυτικής Ελλάδας. Συμμετείχαν οι λέσχες μοτοσικλετιστών από την Πρέβεζα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Αγρίνιο, Πάργα, ¶ρτα. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Πρέβεζας (ΛΕΜΟΠ), και στηρίχθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησε η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα. Ο συλληφθείς κατηγορείται για κλοπές μοτοσικλετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός χρησιμοποιώντας πασπαρτού έκλεβε μοτοσικλέτες από την Ηγουμενίτσα.

Ο συλληφθείς, έμπαινε παράνομα στην Ελλάδα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και διέφευγε στη γειτονική χώρα με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες

Ο αλλοδαπός συνελήφθη την Τρίτη (27.08.2024) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατηγορούμενος για «διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών».

Ειδικότερα, από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν γίνει στην πόλη της Ηγουμενίτσας έξι κλοπές μοτοσικλετών («παπάκια») και μία απόπειρα κλοπής, οι οποίες έφεραν κοινά χαρακτηριστικά (ώρες και συχνότητα κλοπών, τύπος μοτοσικλετών κ.τ.λ.).

Από την αστυνομική έρευνα, αποδείχτηκε ότι οι κλοπές είχαν γίνει από το ίδιο άτομο.

Αφού σκιαγραφήθηκε το εγκληματικό του προφίλ, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο άτομο να περπατά στην Ηγουμενίτσα, από ομάδα αστυνομικών, που είχε συγκροτηθεί με σκοπό την αναζήτηση και σύλληψή του.

Όπως προέκυψε, ο αλλοδαπός ερχόταν παράνομα στη χώρα από αφύλακτες διαβάσεις της ελληνοαλβανικής μεθορίου και στη συνέχεια έκλεβε τις μοτοσικλέτες με κλειδί «πασπαρτού», το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Στη συνέχεια διέφευγε στην Αλβανία με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, όπως έμπαινε.

Τις επόμενες ώρες ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version