Τρίτη, 29 Οκτ.
18oC Αθήνα

Ηγουμενίτσα: Ξεκόλλησε το πλοίο που προσάραξε με 550 επιβάτες κοντά στο δέλτα του Καλαμά

Ηγουμενίτσα: Ξεκόλλησε το πλοίο που προσάραξε με 550 επιβάτες κοντά στο δέλτα του Καλαμά

Αποκολλήθηκε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας (28.10.2024) το πλοίο «Αγία Θεοδώρα» που είχε προσαράξει σε αβαθή, ανοιχτά της Ηγουμενίτσας προερχόμενο από την Κέρκυρα.

Αυτοδύναμα προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κινήθηκε και κατέπλευσε στις 12:20 μετά τα μεσάνυχτα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αγία Θεοδώρα», που νωρίτερα με τη συνδρομή ρυμουλκών αποκολλήθηκε από αβαθή στη θαλάσσια περιοχή τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας.

Στο πλοίο επιβαίνουν 550 επιβάτες και 16 μέλη πλήρωμα, ενώ ελέγχθηκε στα ύφαλά του από δύτες, αφότου είχε προσαράξει κοντά στο δέλτα του ποταμού Καλαμά, έξω από την Ηγουμενίτσα.

Η αποκόλληση έδωσε τέλος στην ταλαιπωρία των 550 επιβατών, που βρίσκονται επάνω στο πλοίο, επιστρέφοντας από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Δεν χρειάστηκε τελικά μετεπιβίβαση των επιβατών, καθώς οι συνθήκες και η επιτυχής προσπάθεια αποκόλλησης φαίνεται να επιτρέπουν τη μετακίνηση τους, πάνω στο πλοίο, υπό ασφαλείς συνθήκες.

Το «Αγία Θεοδώρα» συνοδεύεται από δύο ρυμουλκά, τρία πλωτά του λιμενικού και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, για περαιτέρω έλεγχο και επιθεώρηση.

πληροφορίες και από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις