Site icon NewsIT

Ηλεία: Άρπαξαν 120.000 ευρώ από 67χρονη και αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί τα επέστρεψαν

13.09.2024 | 08:20
Ηλεία: Άρπαξαν 120.000 ευρώ από 67χρονη και αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί τα επέστρεψαν

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στα Κρέστενα Ηλείας, όταν τέσσερις Ρομά άρπαξαν 120.000 ευρώ από 67χρονη, αλλά στη συνέχεια δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού επέστρεψαν τα κλεμμένα χρήματα…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, όλα έγιναν τον περασμένο Απρίλιο στα Κρέστενα. Οι δράστες, Ρομά, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς έπεισαν την 67χρονη ότι ο σύζυγός της είχε εμπλακεί σε κάποια ποινική υπόθεση και έτσι μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Όσο ο ένας από αυτούς μιλούσε στην 67χρονη, ο άλλος ξάφριζε το σπίτι. Συγκεκριμένα, βρήκε ένα χρηματοκιβώτιο με λεφτά, και κατάφερε με μία κουβέρτα ή ένα σεντόνι να αφαιρέσει το ποσό από το σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτός από την 67χρονη.

Την ίδια ώρα, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παρκάρει με την πίσω πλευρά του σπιτιού.

 

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Η γυναίκα κατάφερε και αναγνώρισε τους 2 από τους 4 δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν. 

Ωστόσο, οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Οι συνήγοροί τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version