Παρασκευή, 9 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ηλεία: Πέθανε ο 48χρονος που τον είχε τσιμπήσει αράχνη

Ηλεία: Πέθανε ο 48χρονος που τον είχε τσιμπήσει αράχνη
istock

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 48χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου μετά από τσίμπημα αράχνης.

Σύμφωνα με το patrisnews, ο άτυχος άνδρας ήταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ανδρέα Παπανδρέου» σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, μετά από τσίμπημα αράχνης, αλλά μετά από μεγάλη μάχη, εξέπνευσε το απόγευμα της Πέμπτης (8.8.24).

Ο 48χρονος που πήγε στην Ηλεία για διακοπές, δέχθηκε το τσίμπημα ψηλά στο μηρό, χωρίς ωστόσο να δει ή να καταλάβει τι του το προκάλεσε. Μέχρι τώρα, τα στοιχεία «δείχνουν» τσίμπημα αράχνης.

Η αρχική εικόνα του 48χρονου δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία με τους γιατρούς ωστόσο να προχωρούν στην εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με την κλινική του εικόνα να είναι περίεργη, με τα συμπτώματα που παρουσίασε, να παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα, με το ιατρικό προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη»

«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ» τόνισε μιλώντας στο Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου.

«Από τις περιγραφές θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση», υπογράμμισε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις