Παρασκευή, 22 Νοε.
20oC Αθήνα

Ηλεία: Το τελευταίο ψάρεμα του 2019 έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις! Μέσα στα δίχτυα αυτό το ψάρι

Ηλεία: Το τελευταίο ψάρεμα του 2019 έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις! Μέσα στα δίχτυα αυτό το ψάρι

Μετά τους τοξικούς λαγοκέφαλους, αισθητή κάνουν την παρουσία τους και τα λεοντόψαρα. Μόλις δύο μέρες μετά την αλίευση του επικίνδυνου αυτού είδους στην περιοχή της Κεφαλονιάς, τράτα από την Κυλλήνη, αλίευσε ακόμα ένα λεοντόψαρο στα νερά του Ιονίου…

Ο Πέτρος Γιαβάσης με την τράτα “Γεώργιος Γ” στην επιστροφή του από την καθημερινή “έξοδο” της δουλειάς, φτάνοντας στο λιμάνι της Κυλλήνης, έδειξε το ξεχωριστό αυτό αλίευμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για το πως θα το πιάσει κάποιος λόγω του δηλητηρίου που έχει στα αγκάθια της ράχης του κυρίως.

Με την άφιξη της τράτας στο αλιευτικό καταφύγιο της Κυλλήνης, το λεοντόψαρο, αποτέλεσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (29-12-2019), σπάνιο θέαμα και αντικείμενο συζήτησης για πολλούς στο λιμάνι.

Το ξενικό λεονταρόψαρο πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το καλοκαίρι του 2015 και είναι τροπικό ψάρι, που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Το είδος εισήλθε στην Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, είναι δηλαδή ένας Λεσσεψιανός μετανάστης.

Ο πληθυσμός του δείχνει γρήγορη εξάπλωση στην ανατολική Μεσόγειο, για αυτό κατατάσσεται μεταξύ των χωροκατακτητικών εισβολέων. Οι συχνές αναφορές, επιβεβαιώνουν τον εισβολικό χαρακτήρα του είδους, όπως έχει επισημανθεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Εξαιτίας των δηλητηριωδών μακρόστενων αγκαθιών που φέρει το είδος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για το πως θα το πιάσει κάποιος ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα και τρυπηθεί από τα αγκάθια του.

Ωστόσο όπως λέγεται το λεονταρόψαρο μπορεί να καταναλωθεί όπως και το ψάρι «σκορπιός», το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια και φέρει παρόμοιο δηλητήριο στις αγκάθια.

Πηγή: philenews.com, ilialive.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις