Δευτέρα, 14 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ιωάννινα: Βίντεο δείχνει λεωφορείο να κινείται με ανοιχτές τις πίσω πόρτες

Ιωάννινα: Βίντεο δείχνει λεωφορείο να κινείται με ανοιχτές τις πίσω πόρτες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Καθημερινό φαινόμενο πλέον για τους φοιτητές στα Ιωάννινα να μετακινούνται με λεωφορεία που αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες για να χωρέσουν όλοι οι επιβάτες.

Η κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ολόκληρης της Ελλάδας είναι γνωστή. Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί και τα οχήματα είναι παλιά, μη συντηρημένα και βρώμικα. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ωστόσο κατήγγειλαν τα όσα αναγκάζονται να ζουν καθημερινά, ρίχνοντας «βολές» σε κάθε αρμόδιο.

Όπως είπαν οι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα», την περασμένη Πέμπτη (10.10.2024), ένα λεωφορείο της γραμμής 16 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προς το κέντρο της πόλης, κινούνταν για αρκετή ώρα με ανοιχτές τις πίσω πόρτες λόγω του υπερβολικού αριθμού επιβατών.

Οι ίδιοι αγανακτισμένοι αποκάλυψαν πως αυτό δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό αλλά μία επικίνδυνη συνθήκη καθώς σχεδόν πάντα στα λεωφορεία υπάρχει συνωστισμός με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μεταφέρονται κολλημένοι στο παρμπρίζ των λεωφορείων και με ανοιχτές τις πόρτες.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να έχουν δει σημαντικές βελτιώσεις, μιας και η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο δήμος και η περιφερειακή αρχή ρίχνουν το γνωστό «μπαλάκι» στους άλλους.

«Η μετακίνηση των φοιτητών δεν είναι εμπόρευμα», αναφέρουν οι φοιτητές, θέτοντας το ερώτημα αν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών και των κατοίκων της πόλης ή τα κέρδη της εταιρείας.

Σε άλλο σημείο, οι φοιτητές δηλώνουν πως αυτή η «λογική» οδηγεί σε τραγωδίες όπως αυτής των Τεμπών και ξεσπούν για το υψηλό κόστος διαβίωσης και σπουδών στα Ιωάννινα που αν και πληρώνουν υψηλά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους, αυτή δεν είναι ασφαλής.

@foititikanea Ιωάννινα – Καταγγελία φοιτητών: “Αστικό λεωφορείο κινούνταν με ανοιχτές τις πίσω πόρτες” #foititikanea #φοιτητικανεα ♬ ■ News News-Drone-IT-AI(963995) – ImoKenpi-Dou

Πέρα από τον συνωστισμό, την ασφάλεια και το υψηλό κόμιστρο των εισιτηρίων, οι φοιτητές καταγγέλλουν πως όσοι διαμένουν στις φοιτητικές εστίες αντιμετωπίζουν προβλήματα μιας και το τελευταίο δρομολόγιο είναι πριν τις 11 το βράδυ.

Στην ανακοίνωση τους τόνισαν πως μετά από συνεχείς πιέσεις, πέτυχαν μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών στα 20 ευρώ, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι αυτό το επίτευγμα δεν τους οδηγεί σε εφησυχασμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις