Σάββατο, 17 Αυγ.
34oC Αθήνα

«Αφορίζει» τις… πένθιμες καμπάνες για τον Τσίπρα η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης

«Αφορίζει» τις… πένθιμες καμπάνες για τον Τσίπρα η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης

Δεν.. άρεσε στη Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης η απόφαση να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες στο χωριό Γαρδελάκι και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο νησί.

Η Μητρόπολη όχι μόνο καταδίκασε τις… πένθιμες καμπάνες στην Ιθάκη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ατυχές» αλλά ανακοίνωσε ότι έχει κινήσει και την προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία.

“Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι “η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».”

Τονίζεται μάλιστα ότι “εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία”.

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις