Τρίτη, 17 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: 7 χρόνια φυλακή στον 47χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος και τραυμάτισε δυο γυναίκες στα Μάλια

Ηράκλειο: 7 χρόνια φυλακή στον 47χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος και τραυμάτισε δυο γυναίκες στα Μάλια

Στη φυλακή οδηγείται ο 47χρονος Σέρβος, ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) στα Μάλια στο Ηράκλειο, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Ο 47χρονος δικάστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στο Ηράκλειο για την παράσυρση των δύο γυναικών για την οποία διωκόταν σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και για το γεγονός ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 7 χρόνια και 3 μήνες.

H 25χρονη από την Τσεχία που παρασύρθηκε μαζί με τη μητέρα της από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 47χρονος δήλωσε ότι περπατούσε με τη μητέρα της στον δρόμο και πήγαιναν προς τη στάση λεωφορείου όταν ξαφνικά εμφανίστηκε το αυτοκίνητο μπροστά τους και κατευθύνθηκε κατά πάνω τους.

Στη συνέχεια άκουσε ένα δυνατό κρότο και όταν συνήλθε βρισκόταν στην άσφαλτο με την μητέρα της δίπλα της, να φωνάζει και να εκλιπαρεί για βοήθεια. 

Η μητέρα της 25χρονης βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ επρόκειτο να φύγουν από το νησί το περασμένο Σάββατο, παραμένουν ωστόσο στο νησί εξαιτίας της νοσηλείας της.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από την παράσυρση των δύο γυναικών, ο 47χρονος είχε παρασύρει με το όχημά του έναν ηλικιωμένο, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με το Creta24, κοινό στοιχείο και στις δύο υποθέσεις είναι ότι ο 47χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Το πρώτο τροχαίο που προκάλεσε σημειώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Σητείας, όταν παρέσυρε έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του δύο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. Το θύμα ήταν ένας 85χρονος. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα γίνει σε δεύτερο βαθμό

Δέκα ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 25 ετών στην περιοχή των αρχαιοτήτων στα Μάλια. Οι δύο γυναίκες ήταν συγγενείς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του 47χρονου στο πρώτο δυστύχημα. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο Σέρβος, ο οποίος έχει γερμανική ταυτότητα και εργάζεται στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε έναν φίλο στη Σητεία, όπου κατανάλωσαν αλκοόλ πριν ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής του. Παρόλο που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του 85χρονου, σταμάτησε στο σημείο και δεν έφυγε, παρόλο που θα μπορούσε να το κάνει.

Ο ηλικιωμένος τραυματισμένος βγήκε εκτός δρόμου, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό του. Ο 47χρονος κάλεσε το ΕΚΑΒ και περίμενε στο σημείο, δείχνοντας στους διασώστες πού κατευθύνθηκε το θύμα. Αν δεν είχε παραμείνει, ο εντοπισμός του ηλικιωμένου θα ήταν δύσκολος, όπως και του δράστη. Αφού βρέθηκε το θύμα, ο 47χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ ο ηλικιωμένος δύο ημέρες μετά έφυγε από τη ζωή.

Παρά το τραγικό αυτό συμβάν, ο 47χρονος επανέλαβε το ίδιο λάθος. Παρά το γεγονός ότι η οδήγησή του είχε στοιχίσει μια ζωή, ξαναήπιε και οδήγησε, προκαλώντας αυτή τη φορά τον τραυματισμό των δύο γυναικών.
Αναρωτιέται κανείς πώς κατάφερε να ενοικιάσει ξανά αυτοκίνητο, δεδομένου ότι η αστυνομία του είχε αφαιρέσει το δίπλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος παρουσίασε μια φωτοτυπία του διπλώματός του στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, από το οποίο μάλιστα είχε πάρει και το όχημα με το οποίο παρέσυρε τον ηλικιωμένο, χωρίς όμως να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το τραγικό περιστατικό.

Η αστυνομία εντόπισε το συγκεκριμένο γραφείο και του επέβαλε πρόστιμο 1000 ευρω.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις