Σάββατο, 12 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Άνοιξε ξανά το μίνι μάρκετ ο μετανάστης που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηράκλειο: Άνοιξε ξανά το μίνι μάρκετ ο μετανάστης που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία του νεαρού από το Μπαγκλαντές που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τον Νοέμβριο του 2014 και είδε την επιχείρησή του να γίνεται στάχτη, είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Ο νεαρός μετανάστης δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια των αρχών του Ηρακλείου αλλά και πολλών εθελοντών, άνοιξε πριν από μία εβδομάδα το μίνι μάρκετ, στην οδοό Γιαμπουδή, εξυπηρετώντας την γειτονιά.

«Οι εθελοντές έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανακατασκευή του καταστήματος. Με την βοήθεια του δήμου και όλων των Ηρακλειωτών καταφέραμε ν’ ανοίξουμε πριν μία βδομάδα περίπου», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο φίλος του ιδιοκτήτη.

Οργή για την επίθεση, ικανοποίηση για την εξέλιξη

Οργισμένοι εμφανίζονται οι γείτονες του μετανάστη για την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος στην επιχείρησή του.
Το cretapost μίλησε με τους κατοίκους της περιοχής που τάχθηκαν όλοι στο πλευρό του ιδιοκτήτη λέγοντας όλοι ότι η οικογένεια των συγκεκριμένων μεταναστών είναι πάρα πολύ καλά παιδιά.

«Τα παιδιά τα έχω γνωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι. Τους έτυχε εκείνη η συμφορά και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτό. Εγώ προσωπικά εύχομαι όποιος κι αν το έκανε να «γαβρώσει». Το αποτέλεσμα όμως είναι ανοίγουν και το μαγαζί με όρεξη και κέφι. Ο καλός άνθρωπος όπου και να πάει δεν χάνεται. Αυτοί άνθρωποι είναι έντιμοι και είμαι σίγουρος ότι θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους», επεσήμανε ο κ. Μανώλης.

Την ίδια ώρα η κ. Μαρία μιλώντας στο cretapost τόνισε ότι όσο καιρό το μαγαζί ήταν κλειστό τους έλειψε.

Οι δράστες είχαν κάψει την επιχείρηση του μετανάστη

«Μας έλειψε πολύ τόσο καιρό που δεν λειτουργούσε το μαγαζί. Και στεναχωρηθήκαμε πολύ όταν έγινε εκείνη η ιστορία. Τώρα έχουμε μεγάλη χαρά που άνοιξε και είναι κοντά μας και είναι και πολύ καλοί άνθρωποι. Ποτέ δεν μας πείραξαν, ποτέ δεν είπαν έναν κακό λόγο. Εμείς τους αγαπούμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο άνδρας μου είναι όλη την ώρα στο μαγαζί. Είναι πολύ καλό παιδί και το χαιρόμαστε που βοήθησε ο κόσμος να ανοίξει πάλι το μαγαζί. Ένα ξένο παιδί που ήρθε εδώ για να βγάλει το ψωμί του» υπογράμμισε σχετικά η κ. Μαρία.

«Είναι πολύ καλά παιδιά, φιλότιμα. Η γειτονιά βοήθησε πολύ στο ν’ ανοίξει. Τώρα που άνοιξε ο κόσμος ψωνίζει γιατί τόσο καιρό που ήταν κλειστό το μαγαζί αναγκαζόμουν να κατεβαίνω στην αγορά και να έρχομαι φορτωμένος με τσάντες και με κούραζε. Τώρα πάλι όμως άνοιξε και μας εξυπηρετούν. Μας φέρνουν μάλιστα οι ίδιοι τα πράγματα για να μην μας κουράζουν», επεσήμανε ο κ. Κανάρης.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε