Site icon NewsIT
10:18 | 22.02.18

Ηράκλειο: Ένας μικρός θησαυρός στα αζήτητα του αεροδρομίου – Τι υπάρχει μέσα στις αποθήκες!

Newsit Newsroom

Εκατοντάδες αντικείμενα από ρούχα, προσωπικά αντικείμενα μέχρι και ηλεκτρονικά είδη καταλήγουν στα αζήτητα των αεροδρομίων, καθώς κάποιοι επιβάτες τα ξεχνούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με πολλούς από αυτούς να μην τα αναζητούν ποτέ...

Ρούχα, γυαλιά, αρώματα, τσάντες, παιχνίδια, βιβλία, κοσμήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, είναι κάποια από τα είδη που παραμένουν ξεχασμένα στις αποθήκες του αεροδρομίου Ηρακλείου, επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα έχασαν ή τα ξέχασαν πάνω στη βιασύνη τους να μην χάσουν την πτήση τους στους χώρους του αερολιμένα.

Ξεχωριστή θέση βέβαια στις αποθήκες του αεροδρομίου κατέχουν και τα αντικείμενα που κατάσχονται από τους επιβάτες, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα όσα αντικείμενα κατάσχονται, δεν επιστρέφονται, αλλά δίνονται σε κοινωφελή ιδρύματα.

Πού καταλήγουν τα “ξεχασμένα” αντικείμενα

«Αρκετές φορές οι επιβάτες δε γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν με υγρά και αιχμηρά αντικείμενα, όπως λάδι, μέλι, σφαίρες, μαχαίρια. Αυτά κατάσχονται και δεν επιστρέφονται. Όταν συγκεντρωθεί κάποια ποσότητα από αυτά δίδονται σε ιδρύματα. Τα υπόλοιπα, τα παίρνει η αστυνομία και ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία» αναφέρει ο κ. Πλιάκας.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη ασφαλείας του αεροδρομίου δεν έχει πέσει στην αντίληψη της κάποιο αντικείμενο που να έχει ξεχαστεί στο αεροδρόμιο και να της έχει προκαλέσει εντύπωση.

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο, που να έχουν ξεχάσει στο αεροδρόμιο. Συνήθως ξεχνούν ζακέτες, προσωπικά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια, προσωπικά αντικείμενα, βιβλία. Συνήθως οι επιβάτες που ξεχνούν κάποιο αντικείμενο επικοινωνούν με την εταιρεία τους και εν συνεχεία εκείνη με την αστυνομία του αεροδρομίου και τα βρίσκουν» επισημαίνει η ίδια.

Η καταγραφή και ο διαχωρισμός των αντικειμένων

Σύμφωνα με την υπεύθυνη ασφαλείας, όλα τα αιχμηρά αντικείμενα, καταγράφονται για στατιστικούς λόγους και στη συνέχεια τοποθετούνται σε κάδους , όπου και καταστρέφονται.

Τα υγρά που κατάσχονται δωρίζονται σε κοινωφελή ιδρύματα, ενώ όλα εκείνα τα αντικείμενα που αφήνουν οι «ξεχασιάρηδες» επιβάτες καταγράφονται σε ειδικό μητρώο, φυλάσσονται σε ειδικό χώρο από την αστυνομία και όταν περάσει η κατά περίπτωση προθεσμία και δεν τα αναζητήσει κάποιος, βγαίνουν σε δημόσιο πλειστηριασμό.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version