Site icon NewsIT

Ηράκλειο: Η πρεσβευτής του Καναδά επισκέφθηκε τον Ελληνοκαναδό που τραυματίστηκε σοβαρά από ξυλοδαρμό

22.07.2024 | 14:45
Ηράκλειο: Η πρεσβευτής του Καναδά επισκέφθηκε τον Ελληνοκαναδό που τραυματίστηκε σοβαρά από ξυλοδαρμό

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Ελληνοκαναδός τουρίστας που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του σε μπαρ του Ηρακλείου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (16.7.24).

Τον 49χρονο τουρίστα, που εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιματώματα, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (22.7.24) η πρεσβευτής του Καναδά, Άννα Κάριν Άσελιν (Anna Karine Asselin) για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε Ελληνοκαναδός στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και την ανάγκη για χειρουργικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν στην αποκατάσταση της υγείας του.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στις 2.00 π.μ. σε κέντρο διασκέδασης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Εκεί βρισκόταν και διασκέδαζαν με την οικογένεια του ο 49χρονος Ελληνοκαναδός με καταγωγή από την Κρήτη. Κατά την αποχώρηση τους, δύο έως τέσσερα άτομα που διασκέδαζαν στον ίδιο χώρο, άσκησαν απρόκλητα επίθεση στον ίδιο, τη σύντροφό του και το γιο της, χτυπώντας τους με μπουνιές, κλοτσιές και άλλα χτυπήματα. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο δεύτερος γιος της συντρόφουτου 49χρονου.

Του περιστατικού επιλήφθηκε η αστυνομία και από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών που αφορούν δύο Έλληνες 32 ετών και 33 ετών, από τα Ζωνιανά ο πρώτος και το Μαλεβύζι Ηρακλείου ο δεύτερος, οι οποίοι αναζητούνται.

Εξιτήριο σύντομα

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του Ελληνοκαναδού τόνισε ότι είναι «ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να “ξεπλύνουμε” αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να τον αποκαταστήσουμε». 

Ο 49χρονος αναμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα, ενώ ο ίδιος είναι ψύχραιμος όπως και όλοι η οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζέλειου, Κώστας Δανδουλάκης. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version