Τρίτη, 16 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τον θάνατο βρέφους λίγο μετά τη γέννησή του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση!

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τον θάνατο βρέφους λίγο μετά τη γέννησή του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση!

Ο θάνατος του βρέφους έχει σκορπίσει θλίψη στο Ηράκλειο. Τα λάθη της μάνας στάθηκαν μοιραία…

Άγνωστες εξακολουθούν να παραμένουν οι ακριβείς αιτίες για τον θάνατο βρέφους στο Ηράκλειο, παρόλο που η πρώτη εικόνα «δείχνει» ότι το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα και ελλειποβαρές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ιωάννη Φανουργιάκη, χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στο βρέφος, όμως όργανα, αλλά και γενετικό υλικό του νεογνού, θα σταλούν για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις, ούτως ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Όπως σημείωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Ιωάννης Τασσόπουλος, το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα, όταν η μητέρα του ήταν στην 36η εβδομάδα της κύησης, ενώ ζύγιζε μόλις 2 κιλά κατά της γέννησή του. Βέβαια, πλήρες «φως» αναμένεται να ρίξει ο τοξικολογικός έλεγχος.

Το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε θλίψη

Η χαρά για μια νεαρή Ρομά που γέννησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα το μωράκι της, γρήγορα μετατράπηκε σε οδύνη, καθώς λίγο αργότερα έμαθε ότι δεν θα κρατούσε ποτέ στην αγκαλιά το μωρό της.

Την υπόθεση πάντως περιπλέκει το γεγονός ότι η ίδια η επίτοκος δεν ήθελε να υποβληθεί σε προγεννητικό έλεγχο και σε καμία εξέταση στο νοσοκομείο.

Η είδηση πάντως έχει συγκλονίσει τους πάντες καθώς το μωρό ήρθε στον κόσμο, αλλά είχε μόλις λίγες ώρες ζωής…

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις