Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ηράκλειο: «Ο Νικόλας έφυγε στα κρυφά για την παραλία» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Άρβης

Ηράκλειο: «Ο Νικόλας έφυγε στα κρυφά για την παραλία» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Άρβης
eurokinissi

Η θλίψη έχει κυριεύσει το χωριό Άρβη στο Ηράκλειο μετά την ανείπωτη τραγωδία του πνιγμού του 6χρονου Νικόλα στην παραλία το Σάββατο (01/06/2024).

Ο πρόεδρος του συλλόγου Άρβης στο Ηράκλειο, Γιάννης Καρπαθάκης μιλάει στο newsit.gr για την τραγωδία που έπληξε το χωριό με τον πνιγμό του 6χρονου και αποκαλύπτει πως ο μικρός έφυγε κρυφά από το σπίτι γιατί η μητέρα του δεν το άφηνε να πάει στην παραλία επειδή είχε φάει.

«Το παιδί ζήτησε από την μητέρα του να πάει στη θάλασσα που είναι 20 μέτρα μακριά από το σπίτι τους. Το παιδί όμως πρέπει να είχε φάει και γι’ αυτό η μητέρα του δεν τον άφησε. Αυτός όμως κάποια στιγμή στα κρυφά έφυγε από το σπίτι. Το παιδάκι λοιπόν κατέβηκε στην παραλία και κάποια στιγμή είπε στους φίλους του ότι θα πάει στον κόκκινο φάρο. Τα νερά εκεί γενικά δεν είναι επικίνδυνα. Όταν του έκαναν ανάνηψη το παιδί έβγαλε φαγητό τροφή από το στόμα του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Άρβης ανέφερε στο newsit.gr ότι «η μητέρα του το ψάχνε απεγνωσμένα στο χωριό και κάποια στιγμή κάποιοι αντιλήφθηκαν κάτι στο λιμάνι να επιπλέει και αναρωτιότουσαν αν είναι ψάρι ή κάτι άλλο. Μαζεύτηκε όλο το χωριό. Ο σύλλογος έχει απινιδωτή, αλλά δεν “έπιανε” γιατί έπιανε παλμό. Είχαμε και μία συντοπίτισσα γιατρό, που έτυχε να είναι στο χωριό. Ήταν και εθελοντές που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά το παιδί πρέπει να ήταν αρκετή ώρα στο νερό».

Πάντως η οικογένεια του εξάχρονου Νικόλα, εκτός από το να διαχειριστεί την τραγωδία που βιώνει με τον άδικο χαμό του μικρού αγοριού, αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά στην κηδεία του παιδιού.

Άγνωστο που θα γίνει η κηδεία του 6χρονου

«Οι γονείς δεν ξέρουν ακόμα τι θα κάνουν, είναι σε απεγνωσμένη κατάσταση, για το αν το πάνε στην Αλβανία για την κηδεία ή εδώ». Ο κ.Καρπαθάκης αναφέρει στο newsit.gr «και εμείς μέχρι χθες το βράδυ ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα το πάνε στην Αλβανία για να το κηδέψουν αλλά δεν έχουν χαρτιά, ενώ οι άνθρωποι είναι 7 χρόνια στην Ελλάδα».

Και προσθέτει «το παιδάκι γεννήθηκε στην Ζάκυνθο και εδώ στην Άρβη είναι 3-4 χρόνια και πέρσι οι γονείς του έφεραν στον κόσμο άλλο ένα παιδάκι. Δεν μπορούν να βγάλουν χαρτιά. Και αυτό είναι το πρόβλημά τους, σκέφτονται να το θάψουν εδώ το παιδί και αν μετά φύγουν Αλβανία; Ή να πάνε να το θάψουν στην Αλβανία αλλά να μη μπορούν να γυρίσουν πίσω;».

Έρανος για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας

Ο σύλλογος της Άρβης ξεκίνησε έρανο για να βρεθούν τα χρήματα για την οικογένεια να μπορέσει να τελέσει την κηδεία του μικρού αδικοχαμένου στην Αλβανία. «Ο σύλλογος κινήθηκε για αυτή την ιστορία αλλά βρήκε αρωγούς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της εκκλησίας μας και το δημοτικό συμβούλιο διδασκόντων του σχολείου μας και τον σύλλογο γονέων».

Ο κ.Καρπαθακης συγκινείται λέγοντας για το εξάχρονο αγγελούδι «αυτό το παιδί έμπαινε στα σπίτια μας, έπαιζε με τα παιδιά μας. Έχω μια κόρη 25 χρόνων και ο Νικολάκης της είχε αδυναμία. Και ερχόταν εδώ σπίτι, καθόταν με τις ώρες και έτρωγε με την κόρη μου και με μια φίλη της.

Ήταν ανήσυχο παιδάκι, αλλά όχι ατίθασο. Πάρα πολύ καλό παιδάκι, καλόκαρδο και φιλότιμο. Ήταν τόσο άτυχο» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις