Site icon NewsIT

Ηράκλειο: Πλημμύρισε το Παλαιοκάστρο – Αυτοκίνητα βρέθηκαν στη θάλασσα

01.09.2024 | 14:11
Ηράκλειο: Πλημμύρισε το Παλαιοκάστρο – Αυτοκίνητα βρέθηκαν στη θάλασσα

Οι έντονες βροχές και τα ισχυρά μπουρίνια του Σαββάτου (31.8.2024) και της Κυριακής είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καταστροφές στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά, πλημμύρισε ο οικισμός του Παλαιόκαστρου του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις δυνατές βροχές που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να παρασυρθούν 3 αυτοκίνητα ενώ πλημμύρισε και η μισή παραλία της περιοχής.

Κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια και ήταν σε επαγρύπνηση, καθώς ξύπνησαν μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του 2022.

 

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά αυτοκίνητα βρέθηκαν στη θάλασσα και υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, το νερό παρέσυρε κάδους απορριμμάτων, ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία, ενώ ζημιές υπέστη μια ταβέρνα της περιοχής.

Το πρωί οι κάτοικοι αντίκρυσαν σκηνές απόλυτης καταστροφής. Όλα ήταν γεμάτα λάσπη, ενώ από τη λάσπη και τα φερτά υλικά «κοκκίνισε» η θάλασσα. 

 

Έκκληση για προσοχή 

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των εκτεταμένων ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σήμερα το πρωί στην περιοχή του Παλαιοκάστρου παρακαλούνται οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τούς και να αποφεύγουν την πρόσβαση στο οικισμό του Παλαιοκάστρου γιατί γίνεται αποκατάσταση των καταστροφών και η παραλία δεν είναι λειτουργική. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση της η Τοπική Κοινότητα.

Με πληροφορίες από flashnews.gr, cretapost.gr, ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version