Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σε αναπηρικό καρότσι ο 13χρονος Νικίτα – Ένταση στη δίκη του Ολλανδού ανιματέρ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

O ανιματέρ είχε μαχαιρώσει το άτυχο αγοράκι σε ξενοδοχείο, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα…

Αναβιώνει στο Εφετείο ανατολικής Κρήτης το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια σε πολυτελές ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου, όταν νεαρός Ολλανδός ανιματέρ μαχαίρωσε πολλαπλά τον ανήλικο Νικίτα από τη Ρωσία. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο στη Νεάπολη, το 13χρονο σήμερα αγόρι εμφανίστηκε καθηλώμένο σε αναπηρικό καρότσι, καθώς μια από τις μαχαιριές προκάλεσε βαρύτατο τραύμα στη σπονδυλική του στήλη. Η δίκη σήμερα ξεκίνησε περίπου στις 12.00, εν μέσω έντασης, με αφορμή το θέμα του “ακαταλόγιστου” του νεαρού Ολλανδού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να θεωρηθεί ότι ο 22χρονος σήμερα ανιματέρ είχε, πλήρως, το ακαταλόγιστο όταν μαχαίρωνε το μικρό παιδί, αν και πρωτόδικα η απόφαση εκδόθηκε με βάση την εκτίμηση ότι ο δράστης είχε μειωμένο καταλογισμό. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής πάντως αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Το παιδί που προσπάθησε μάταια να αμυνθεί, προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό, κλείνοντας τα μάτια. Ο δράστης τότε το έσυρε από τα πόδια και το έκρυψε πίσω από θάμνους για να εντοπιστεί ώρες μετά από αστυνομικούς σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα χρόνο μετά το αιματηρό περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο μικρός Νικίτα αδυνατούσε να κινήσει τα πόδια του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του, Αικατερίνα, σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, με την ελπίδα ότι το παιδί κάποια στιγμή θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε