Τρίτη, 3 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στα δικαστήρια οι δύο συλληφθέντες για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού – Θα απολογηθούν το Σάββατο

Ηράκλειο: Στα δικαστήρια οι δύο συλληφθέντες για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού – Θα απολογηθούν το Σάββατο
Φωτογραφία Eurokinissi

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (03.09.2024) οι δύο συλληφθέντες για τον σοβαρότατο τραυματισμό από ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού, Εμανουήλ Κακουλάκη, στο κέντρο της πόλης πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Οι συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο είναι ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. Και οι δύο είχαν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου και αναζητούνταν όλες αυτές τις ημέρες από τις αστυνομικές αρχές.

Η αναζήτησή τους έλαβε τέλος όταν οι δύο άνδρες παρουσία του δικηγόρου τους παραδόθηκαν χθες (02.09.2024) στο ΑΤ Μαλεβιζίου.

Το πρωί πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάλου Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν και τελικά έλαβαν προθεσμία για το πρωί του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το cretapost, οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να υποστηρίξουν ενώπιον της ανακρίτριας ότι μπορεί να υπήρξε διαπληκτισμός και συμπλοκή, αλλά δεν αποδέχονται την βαρύτητα των πράξεων που τους αποδίδεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των δύο ανδρών που παραδόθηκαν.

Μέλη των οικογενειών τους, πάντως, προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον 49χρονο Ελληνοκαναδό προκειμένου να βρεθεί μια λύση και έτσι να αποσυρθεί η μήνυση.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός ήταν μαζί με ην 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε ένα μπαρ του Ηρακλείου για διασκέδαση.

Την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το μαγαζί υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών, καθώς ένας από εκείνους κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο.

Ο τουρίστας έκανε παρατήρηση στον άνδρα κάτι το οποίο ήταν και η αφορμή να ξεκινήσει και η άγρια επίθεση,

Τα πράγματα αγρίεψαν με με κάποιους από την παρέα των  Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι ενώ δέχτηκε και πολλαπλά χτυπήματα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στην σύντροφο του 49χρονου οι οποίο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο 49χρονος Ελληνοκαναδός έφερε τα σοβαρότερα τραύματα, καθώς τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις