Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σύλληψη 47χρονου που μετέτρεψε το σπίτι που έμενε σε εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών

Ηράκλειο: Σύλληψη 47χρονου που μετέτρεψε το σπίτι που έμενε σε εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ρίσκαρε στο Ηράκλειο, αλλά η δράση του αποκαλύφθηκε. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι που έμενε και διαπίστωσαν πως ο 47χρονος είχε μέχρι σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Στη σύλληψη ενός 47χρονου προχώρησαν χθες το βράδυ (03-06-2024), σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η σύλληψή του έγινε στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, μετά από πληροφορίες για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης μέσα σε σπίτι. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μάλιστα, εντοπίστηκε μέσα και ο 47χρονος.

Στην έρευνα που ακολούθησε εντός του σπιτιού αλλά και του περιβάλλοντα χώρου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πλήρες αυτοσχέδιο εργαστήριο κάνναβης με τεχνικό εξοπλισμό για καλλιέργεια με τη μέθοδο της υδροπονικής (λαμπτήρες LED, ανεμιστήρα, σωλήνα εξαερισμού, ρυθμιστή θερμοκρασίας, τροφοδοτικά, μετασχηματιστές, αναλογικό χρονοδιακόπτη), 42 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη ύψους έως 75 εκατοστά, 31 φυτώρια δενδρυλλίων κάνναβης, 131 γραμμάρια αποξηραμένων κλώνων κάνναβης, 50 ml κανναβέλαιο και 4 δοχεία με σπόρους κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις