Τρίτη, 26 Νοε.
9oC Αθήνα

Ηράκλειο: Το μεγάλο λάθος της 18χρονης που έπεσε σε κώμα την τελευταία νύχτα των διακοπών της [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αστυνομική έρευνα οδηγεί σε συμπεράσματα. Φίλοι της 18χρονης που παραμένει στην εντατική, περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους…

Συγκλονίζει η υπόθεση με πρωταγωνίστρια μια 18χρονη κοπέλα από τη Βρετανία, που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή των Μαλίων. Η άτυχη νεαρή φαίνεται να πέρασε την τελευταία νύχτα των διακοπών της διασκεδάζοντας σε διαφορά νυχτερινά καταστήματα. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της αρχικά στο ιατρικό κέντρο της περιοχής και μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ήδη σε κώμα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το θύμα βρέθηκε σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολα αναστρέψιμη κατάσταση, είναι όπως φαίνεται, τραγικές. Η 18χρονη, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την αστυνομική έρευνα, εισέπνευσε laughing gas, γνωστό ως αέριο γέλιου, από μπαλόνια που κυκλοφορούν στην περιοχή των Μαλίων.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες από την παρέα της αναφέρουν πως πιθανότατα να εισέπνευσε δύο μπαλόνια, γι’ αυτό και οι συνέπειες, σε συνδυασμό με το αλκοόλ, ήταν ραγδαίες και δραματικές. Τις τελευταίες ώρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με τους θεράποντες γιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα. Η 18χρονη βρισκόταν διασωληνωμένη μέχρι τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ τα μέλη της παρέας της κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για τις κινήσεις τους τη μοιραία νύχτα, λίγο πριν ταξιδέψουν για τη Βρετανία.

«Η 18χρονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ περίπου στις 12 τα ξημερώματα και μετά τις εξετάσεις κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης.

Ειδικοί πάντως εκπέμπουν SOS, καθώς το “αέριο του γέλιου” μπορεί να προκαλέσει ασφυξία, επιληπτικές κρίσεις ή και εμφράγματα. Όπως έχει αποδειχτεί, “κόβει” στιγμιαία το οξυγόνο από τους πνεύμονες των χρηστών, γεγονός που επιφέρει βαριά σύγχυση. Σύμφωνα με ειδικούς, το “αέριο του γέλιου” έχει συνδεθεί με θανάτους σε Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Ωστόσο, τόσο ο δήμαρχος Χερσονήσου όσο και πολίτες της περιοχής μιλούν για τα Μάλια «της φιλοξενίας και του πολιτισμού», ενώ ξενοδόχοι αλλά και ξεναγοί αναφέρονται στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια. «Σε καμία περίπτωση τέτοια μεμονωμένα περιστατικά δεν αντεπεξέρχονται στην πραγματικότητα των Μαλίων. Θέλω να πιστεύω πως η υγεία του κοριτσιού θα εξελιχθεί καλά» σημείωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

Πριν από λίγα χρόνια το υποξείδιο του αζώτου ξαναέγινε της μόδας στη Βρετανία, με όλο και περισσότερους νέους να «ρουφάνε» μπαλόνια για να «φτιαχτούν». Η μόδα είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς το «αέριο του γέλιου» πωλούνταν στους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου. Περισσότεροι από 460.000 άνθρωποι ηλικίας 16 έως 24 το χρησιμοποιούσαν ως «ναρκωτικό», αριθμός που αντιπροσωπεύει το 7,6% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Οι χρήστες του αναφέρουν ότι το «αέριο γέλιου» έχει την ίδια επίδραση με μία γραμμή κοκαΐνης. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο το υποξείδιο του αζώτου ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006 – 2012. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του 21χρονου Τζόρνταν Γκάιζ από το Κίντερμινιστε.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε