Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ηράκλειο: Το μόλις 2,5 ετών κορίτσι που κακοποιήθηκε ήταν εκείνο που είχε εντοπιστεί να περιπλανιέται μόνο σε δρόμο

Ηράκλειο: Το μόλις 2,5 ετών κορίτσι που κακοποιήθηκε ήταν εκείνο που είχε εντοπιστεί να περιπλανιέται μόνο σε δρόμο

Νέα στοιχεία μετά τις διαπιστώσεις γιατρών για κακοποίηση ενός παιδιού μόλις 2,5 ετών. Το κορίτσι είχε εντοπιστεί πριν από περίπου ένα μήνα, να περιπλανιέται μόνο, σε δρόμο στο Ηράκλειο.

Πτυχές μιας υπόθεσης με πολύ πόνο και θλίψη αποκαλύπτονται όσο περνούν οι ώρες, για το μόλις 2,5 ετών κορίτσι που ζει στην περιοχή του Πόρου, στο Ηράκλειο, με την 21χρονη μητέρα του και τον 23χρονο Παλαιστίνιο σύντροφό της. Το μικρό παιδί που μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο φαίνεται ότι ανεβαίνει μόνο, το δικό του Γολγοθά. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η  κακοποίηση του παιδιού, ήταν συστηματική.

Πριν από λίγες ημέρες, το κοριτσάκι βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του, με μια περαστική να παρατηρεί το παιδί και να ειδοποιεί την Αστυνομία. Όπως είχε διαπιστωθεί τότε, η μητέρα του παιδιού είχε αναθέσει στον Παλαιστίνιο σύντροφό της να προσέχει το κοριτσάκι, ωστόσο για λόγους που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, το παιδί διέφυγε της προσοχής του άνδρα και βρέθηκε μόνο στο δρόμο.

Τότε μητέρα και σύντροφος είχαν συλληφθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Απέδωσαν τα όσα έγιναν σε μια άτυχη στιγμή. Το παιδί παρέμεινε κοντά τους και την Παρασκευή 31 Μαΐου του 2024, μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

Η μητέρα και ο σύντροφός της οδηγούνται ενώπιον της Ανακρίτριας, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για ενδοοικογενειακή βία κατ’ εξακολούθηση με την μορφή της μεθοδευμένες πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία και συνέργεια.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις