Δευτέρα, 19 Αυγ.
31oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Γιάννενα: Νέες εικόνες από τις πλημμύρες και τις ζημιές που προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι

Κακοκαιρία – Γιάννενα: Νέες εικόνες από τις πλημμύρες και τις ζημιές που προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι

Η κακοκαιρία στα Γιάννενα, έφερε προβλήματα σε γειτονιές της πόλης, με μια κολώνα της ΔΕΗ να καταλήγει σε μπαλκόνι διαμερίσματος και αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται σε δρόμους.

Ο καιρός στα Γιάννενα την Κυριακή 18 Αυγούστου του 2024, άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και από το καλοκαίρι, οι συνθήκες το απόγευμα θύμισαν περισσότερο φθινόπωρο. Η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τη δυνατή βροχή και το χαλάζι δημιούργησαν προβλήματα σε δρόμους, με την κυκλοφορία σε ορισμένες γειτονιές της πόλης, να διεξάγεται με δυσκολία. Ο αέρας εκείνα τα λεπτά ήταν ισχυρός και προκάλεσε επιπρόσθετα προβλήματα, με πτώσεις κλαδιών από δέντρα. Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής όταν την πόλη έπληξαν καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζοπτώσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στις οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Βογιάνου και Γαριβάλδη, ενώ επλήγησαν και προάστια όπως το Πέραμα και το Νεοχωρόπουλο.

Από τον δυνατό αέρα έσπασαν κλαδιά δέντρων και έπεσαν στον δρόμο ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και για κοπές δέντρων. Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ λόγω του όγκου του νερού που έπεσε η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης στο μώλο έδωσαν μάχη να κρατήσουν τα νερά έξω από τις επιχειρήσεις τους.

Ένα μεγάλο τμήμα στέγης αποκολλήθηκε από κτίριο στην οδό Τέκμωνος, στην περιοχή του Βοτανικού και κατέληξε σε παρκαρισμένα οχήματα και στο οδόστρωμα. Κολώνα της ΔΕΗ κατέληξε σε μπαλκόνι διαμερίσματος.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

-Σήμερα Δευτέρα (19-08-24)

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

-Την Τρίτη (20-08-24)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις