Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Καλαμάτα: Από το 2022 γνώριζαν οι αρχές για το σύγχρονο Κωσταλέξι με την 29χρονη που ζούσε σε κλουβιά

Καλαμάτα: Από το 2022 γνώριζαν οι αρχές για το σύγχρονο Κωσταλέξι με την 29χρονη που ζούσε σε κλουβιά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η υπόθεση στην Καλαμάτα, με την 29χρονη κοπέλα που ζει σε αυτοσχέδια κλουβιά, έχει προκαλέσει αίσθηση ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, οι αρχές γνώριζαν για το δράμα αυτής της οικογένειας από τον Ιούλιο του 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 14/7/2022 το Α.Τ. Καλαμάτας παρέλαβε εισαγγελική παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της κοπέλας που ζούσε σε κλουβιά. Αυτό που ζητούσε ο εισαγγελέας ήταν να διερευνηθούν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης της κοπέλας με μέτρια νοητική υστέρηση, από τους γονείς της.

Είχε προηγηθεί αυτοψία της κοινωνικής υπηρεσίας του Γ. Ν. Καλαμάτας και είχε διαπιστωθεί ότι η κοπέλα έμενε σε δωμάτιο όπου «αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του».

Τι είδαν οι αστυνομικοί πριν από δύο χρόνια στο σπίτι της οικογένειας

Την ίδια κιόλας μέρα, στις 14/7/22 αστυνομικοί του Α.Τ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας «και διεπίστωσαν την ύπαρξη της ξυλοκατασκευής στο δωμάτιο και οι γονείς ισχυρίσθηκαν ότι ο λόγος της ύπαρξης αυτής είναι για την προστασία της από κρίσεις που παθαίνει».

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από τον ψυχίατρο του Γ.Ν Καλαμάτας, η κοπέλα είχε εξετασθεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωσθεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση «μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

Η δικογραφία της υπόθεσης υποβλήθηκε από την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας για αρχειοθέτηση «καθόσον με την πρότασή της δεν συνέτρεχε περίπτωση κίνησης ποινικής δίωξης»…

Το ότι η υπόθεση ήταν γνωστή στις αρχές, το είπε και η μητέρα της 29χρονης κοπέλας μιλώντας στο newsit.gr για την υπόθεση που θυμίζει ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Η μητέρα είπε μεταξύ άλλων:

«Υποφέραμε τόσο καιρό, από χρόνια υπάρχει αυτή η κατάσταση, είναι όλοι ενήμεροι και ξέρουν τα πάντα».

Ωστόσο σε αυτό το δράμα, δεν δόθηκαν λύσεις, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έγιναν…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις