Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καλαμάτα: Ο τοίχος της καλοσύνης που σαρώνει το facebook – Δείτε το λόγο (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από tharrosnews.gr
ΦΩΤΟ από tharrosnews.gr

Η φωτογραφία που βλέπετε και η πρωτοβουλία που τη συνοδεύει, κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του facebook και όχι μόνο…

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες όπου αναγράφεται «καθαρό φαγητό». Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποί μας που τους περισσεύει φαγητό και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη. Πλέον στην πόλη ξεκινά μια ακόμα μορφή εθελοντισμού, που οργανώνεται και εξαπλώνεται μέσω του Facebook και ονομάζεται «Ο τοίχος της καλοσύνης». Βασικός στόχος της ομάδας είναι να «φύγουν» οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες). 

Έτσι, η ομάδα θα ξεκινήσει να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της Καλαμάτας, κι αρχικά στις γειτονιές των ενεργών μελών της, με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για «καθαρό φαγητό» σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η ομάδα του «Τοίχου της καλοσύνης» χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο), ώστε να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, πρέπει απλά να βρει έναν τοίχο στη γειτονιά του και να στείλει ένα μήνυμα στη σελίδα της ομάδας στο Facebook «Ο τοίχος της καλοσύνης – Καλαμάτα». Στη συνέχεια κάποιο μέλος της ομάδας θα περάσει από τον τοίχο που έχει υποδείξει και θα κρεμάσει στη γειτονιά ακόμη μια κρεμάστρα για «καθαρό φαγητό».

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε