Κυριακή, 15 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Καμένα Βούρλα: Σκύλος ναυαγοσώστης έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

Καμένα Βούρλα: Σκύλος ναυαγοσώστης έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

Η «Νάλα» είναι το μοναδικό σκυλί στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό. Με τη βοήθεια ενός ανθρώπου ναυαγοσώστη, έβγαλε στην ακτή στα Καμένα Βούρλα έναν 77χρονο, που ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό. 

Το μοναδικό εκπαιδευμένο σκυλί σε θαλάσσια διάσωση, η «Νάλα», είναι ένας γερμανικός ποιμενικός, ενώ ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Παπαγεωργίου, είναι και ο ίδιος ναυαγοσώστης.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, βρισκόταν στα Καμένα Βούρλα μαζί με τον σκύλο του.

Με τη βοήθεια της «Νάλα», και ενός φίλου του, έβγαλαν στην ακτή τον 77χρονο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του, καθώς είχε πιει αρκετό νερό.

Αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να τον παραδώσουν τους διασώστες του ασθενοφόρου, που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο ηλικιωμένος  άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η Ελλάδα έχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς σε πνιγμούς (340 το καλοκαίρι του 2023) και δεν έχει κανέναν άλλον σκύλο ναυαγοσώστη, όταν σε άλλες χώρες με πολύ λιγότερους πνιγμούς έχουν εκατοντάδες εκπαιδευμένους σκύλους για να σώσουν ανθρώπους στις ακτές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις