Site icon NewsIT
10:01 | 03.06.19

Κάρπαθος: Η στιγμή που λαγοκέφαλος δαγκώνει ανθρώπινο χέρι – Έδειξε τα δόντια του στα ρηχά – video

Κάρπαθος: Η στιγμή που λαγοκέφαλος δαγκώνει ανθρώπινο χέρι – Έδειξε τα δόντια του στα ρηχά – video
Newsit Newsroom

Ο λαγοκέφαλος βγήκε στα ρηχά και κάποιος αποφάσισε να βάλει τα χέρια του στη θάλασσα. Οι φωνές του ξεσήξωσαν την παραλία στην Κάρπαθο...

Αναστάτωση προκλήθηκε στην παραλία Διακοφτή της Καρπάθου μεταξύ των λουόμενων, όταν ένας… απρόσμενος αλλά και επικίνδυνος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του στα ρηχά νερά.

Πιο συγκεκριμένα, το ψάρι «λαγοκέφαλος», ένα από τα πλέον επικίνδυνα για τον άνθρωπο ψάρια, που τελευταία έχει «εισβάλει» στο Αιγαίο με προέλευση από τον Ινδικό Ωκεανό, εντοπίστηκε στα ρηχά της Διακοφτής.

Στην αρχή, οι λουόμενοι, μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, άρχισαν να παίζουν μαζί του και να το ακολουθούν. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, θέλησε να βάλει το δάχτυλό του στο στόμα του ψαριού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο λαγοκέφαλος να δαγκώσει τον λουόμενο. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσίευσε το boatfishing.gr και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ανησυχία ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο λόγος είναι ότι το εν λόγω ψάρι αποτελεί ισχυρό κυνηγό, που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα και μπορεί να γίνει επικίνδυνο και για τον άνθρωπο.

Είναι το πρώτο βίντεο που καταγράφει επίθεση λαγοκέφαλου σε άνθρωπο. Παρότι το δάγκωμα δεν είναι τοξικό, είναι πολύ επικίνδυνο λόγω του ράμφους που έχει και μπορεί να θρυμματίζει οτιδήποτε, να κόψει αγκίστρια και άλλα αλιευτικά εργαλεία.

Για όσους θυμούνται το βίντεο που τα δόντια του λαγοκέφαλου κόβουν με ακρίβεια σαν πένσα κουτάκι αναψυκτικού καταλαβαίνεται τι σημαίνει το δάγκωμά του.

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version