Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Καστοριά: Επιχείρηση της πυροσβεστικής για ζευγάρι αναρριχητών σε δύσβατο μονοπάτι

Καστοριά: Επιχείρηση της πυροσβεστικής για ζευγάρι αναρριχητών σε δύσβατο μονοπάτι

Οι αναρριχητές έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο μονοπάτι στην Καστοριά. 8 πυροσβέστες με δύο οχήματα στο σημείο.

Καλά στην υγεία τους, αλλά εγκλωβισμένοι οι δύο αναρριχητές, που περιμένουν βοήθεια από τους πυροσβέστες στην Καστοριά. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από αργά το απόγευμα με τα δύο άτομα να μιλούν στο τηλέφωνο με τις Αρχές και να προσπαθούν να βοηθήσουν, σχετικά με το ακριβές σημείο που βρίσκονται.

Το μονοπάτι που έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν βρίσκεται σε δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στο ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου, έξω από το χώρο Αμπελόκηποι στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δύο αναρριχητές, ένας Έλληνας και μια Ελβετίδα, έχασαν τον προσανατολισμό τους όταν βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο σε πλάγια βουνού, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να μην μπορούν να επιστρέψουν εκεί από όπου ξεκίνησαν.

Οι ίδιοι ενημέρωσαν για το συμβάν καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας. Είναι καλά στην υγεία τους, με τους πυροσβέστες να τους ζητούν να μην κάνουν την οποιαδήποτε ριψοκίνδυνη κίνηση.

Στο σημείο βρίσκονται 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα και δύναμη της Αστυνομίας Καστοριάς, που “χτενίζουν” από άκρη σε άκρη το βουνό, καθώς έχουν μαζί τους τηλεφωνική επικοινωνία αλλά η οπτική επαφή δεν κατέστη δυνατή.

Οι πυροσβέστες αναρριχώνται στο σημείο όπου ακούγονται οι φωνές τους, στην προσπάθειά τους να τους εντοπίσουν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις