Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται και στο Ναύπλιο, με την λαγάνα να βρίσκεται στα περισσότερα τραπέζια. Οι φούρνοι δίνουν τη δική τους μάχη…
Η λαγάνα που έφτιαξε στο Ναύπλιο ήταν και τη φετινή Καθαρά Δευτέρα εντυπωσιακή. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου μάλιστα πήρε θέση δίπλα της, με τη σχετική εικόνα να ταξιδεύει στα social media. Εκεί όπου φιγουράρουν σε περίοπτη θέση οι λαγάνες με τα ντολμαδάκια από τη Θεσσαλονίκη και η λαγάνα από τα Χανιά, βάρους 70 ολόκληρων κιλών, που χρειάστηκε δύο πατώματα του φούρνου για να ψηθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μία λαγάνα γίγας παρασκεύασε φούρνος στο Ναύπλιο, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Το αρτοποιείο του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην Πρόνοια Ναυπλίου έφτιαξε λαγάνα 16 κιλών.
Το μήκος της, ήταν ένα μέτρο και 80 εκατοστά. Για την λαγάνα χρησιμοποίησε αλεύρι και σουσάμι. Χρειάστηκε μία ώρα για την παρασκευή και ακόμη μια ώρα ψήσιμο.
Το αποτέλεσμα φυσικά εντυπωσιάζει τους πελάτες του αρτοποιείου, που από το πρωί κάνει «χρυσές δουλειές» όπως άλλωστε κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε το βίντεο του argolikeseidhseis.gr…