Site icon NewsIT

Καβάλα: Ο κακός χαμός σε συναυλία – Γυναίκα σηκώθηκε και έφτυσε τον μαέστρο – Η επιλογή που άναψε φωτιές!

04.07.2018 | 10:26
Καβάλα: Ο κακός χαμός σε συναυλία – Γυναίκα σηκώθηκε και έφτυσε τον μαέστρο – Η επιλογή που άναψε φωτιές!

Δεν έχουν προηγούμενο τα όσα έγιναν σε συναυλία στην Καβάλα. Ο μαέστρος προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί...

Πρωταγωνίστρια του επεισοδίου στην Καβάλα, μια 70χρονη γυναίκα που σηκώθηκε από την πρώτη σειρά που καθόταν και με το ξέσπασμά της στον μαέστρο, διέκοψε τη συναυλία. Η γυναίκα είχε ένσταση για το πρόγραμμα στη χορωδιακή συνάντηση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και τα έβαλε ξαφνικά με τον μαέστρο. Τη στιγμή που ήταν στη σκηνή η Φιλαρμονική Κρηνίδων και ενώ μόλις είχε εκτελεστεί ένα κομμάτι του Μπαχ, η ηλικιωμένη πλησίασε τον μαέστρο και σε έντονο ύφος τον ρώτησε γιατί το πρόγραμμα περιλαμβάνει Γερμανούς συνθέτες και όχι κάποιον Ελληνα.

Πριν καλά καλά προλάβει ο μαέστρος να της απαντήσει, εκείνη τον έφτυσε και αποχώρησε από το θέατρο, με τους υπόλοιπους θεατές να διαμαρτύρονται και να την αποδοκιμάζουν. Τόσο ο μαέστρος, όσο και η συντονίστρια της εκδήλωσης, σημείωσαν ότι η μουσική είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε κανένα λαό. “Τέτοιες ενέργειες δεν δικαιολογούνται με τίποτα” σημείωσαν.

Το δεύτερο επεισόδιο στη συναυλία

Οι τόνοι έπεσαν και η συναυλία ξεκίνησε. Αργότερα, υπήρξε ένα ακόμη απρόοπτο. Θεατής διαμαρτυρήθηκε γιατί η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην τοποθεσία των Κρηνίδων, Πλατανολεύκες, με το τούρκικο της όνομα, δηλαδή Καβάκια.

Ο κύριος δεν έμεινε εκεί. Σε έντονο ύφος έκανε αναφορά στο νέο Μακεδονικό Κόμμα εισπράττοντας τελικά την δυσαρέσκιά αρκετών εκ των υπόλοιπων θεατών που ήταν δίπλα του.

Τα δύο αυτά περιστατικά δεν στάθηκαν ικανά να στιγματίσουν την υπέροχη εκδήλωση. Πρόσθεσαν όμως προβληματισμούς στους δημοκράτες πολίτες που βλέπουν την εθνικιστική υστερία να εισβάλλει, στον «ιερό» χώρο του πολιτισμού και δη του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων.

Πηγή: kokkinokavalas.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version