Site icon NewsIT

Καβάλα: Βίντεο με δελφίνι να κάνει βόλτες στα ρηχά παραλίας της Νέας Περάμου

20.06.2024 | 10:28
Καβάλα: Βίντεο με δελφίνι να κάνει βόλτες στα ρηχά παραλίας της Νέας Περάμου

Το βίντεο με το δελφίνι στην Καβάλα, ανέβηκε στο facebook και κάνει το γύρο του διαδικτύου. Νεαρός εθελοντής προσπαθούσε να το οδηγήσει στα ανοιχτά.

Το δελφίνι εντοπίστηκε στα ρηχά παραλίας της Νέας Περάμου στην Καβάλα, την Τρίτη 18 Ιουνίου του 2024, προς μεγάλη έκπληξη του κόσμου. Κτηνίατρος του Δικτύου ΑΡΙΩΝ, της ομάδας που προσφέρει πρώτες βοήθειες σε κητώδη ζώα, τηλεφώνησε για να πάει στο σημείο και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο θηλαστικό.

Ο εθελοντής καθοδήγησε με τις οδηγίες που του δόθηκαν το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά, με την πλευστότητα του δελφινιού να φαίνεται καλή. Ο ΑΡΙΩΝ παρακολουθεί την εξέλιξη μήπως και επανέλθει σύντομα στα αβαθή.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του ο ΑΡΙΩΝ κάνει έκκληση στο κοινό να μην προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι, αλλά να απομακρυνθεί από κοντά του. Υπενθυμίζεται πως κυριότεροι εχθροί των δελφινιών είναι οι άνθρωποι. Πολλά δελφίνια σκοτώνονται από αλιευτικά με δίχτυα, ειδικά όσα χρησιμοποιούν αφρόδιχτα. Άλλα χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία σε πάρκα, σε τσίρκα και ενυδρεία, όπως επίσης και στις έρευνες πολλών ναυτικών ερευνητικών ινστιτούτων.

Τα δελφίνια έχουν την ικανότητα να εκπέμπουν ήχους, με τους οποίους επικοινωνούν αλλά και για να κυνηγήσουν την τροφή τους. Όταν κυνηγούν, τα σήματα αυξάνονται από 1 σε 500 το δευτερόλεπτο, ώστε να σχηματίζουν ακριβείς εικόνες στον εγκέφαλό τους. Οι ήχοι που αναγνωρίζονται διακρίνονται μόλις σε τρεις κατηγορίες, μία από τις οποίες είναι τα σφυρίγματα, με τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα το ένα στο άλλο αλλά και αναγνωριστικά της ταυτότητας κάθε δελφινιού.

Είναι ζώα κοινωνικά και ζουν κατά αγέλες έως δώδεκα ατόμων. Σε περιοχές όπου αφθονεί η τροφή, μπορεί να ενωθούν πολλές αγέλες και ο συνολικός πληθυσμός της ομάδας να φτάσει τα χίλια άτομα. Τα δελφίνια επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σφυρίγματα, πλαταγίσματα και άλλους ήχους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version