Κεντρική Μακεδονία

Έξαλλος ο Μπουτάρης με πρώην συνεργάτες του που καταψήφισαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προκάλεσε η απόφαση των άλλοτε στενών του συνεργατών και μελών της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» να καταψηφίσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Ελευθερίας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Ο κ.Μπουτάρης μέσω σημερινής ανάρτησης του στο Twitter υποστηρίζει πως «συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την “Πρωτοβουλία” και αποστασιοποιημένοι εδώ και καιρό για προσωπικούς λόγους, καταψήφισαν χθες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας».

Ο δήμαρχος συνεχίζει: «Ας μας εξηγήσουν οι κκ. Ζέρβας, Κουράκης, Αβραμόπουλος και Αρβανίτης γιατί όταν κατείχαν θέσεις και αξιώματα ως μέλη της διοίκησης του δήμου συμφωνούσαν και τώρα άλλαξαν γνώμη. Πάγια θέση της παράταξης μας είναι η απόδοση δημόσιων χώρων στους πολίτες».

Και καταλήγει το tweet του κ.Μπουτάρη η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας από ένα “ψυχρό” και “άψυχο” πάρκινγκ σε έναν τεράστιο χώρο πρασίνου και μνήμης είναι μια υποχρέωση μας προς την πόλη και ένα έργο ιστορικής σημασίας».

Η απάντηση των δημοτικών συμβούλων

Ο πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του υποστηρίζει πως «η ήττα της “τυπικής” πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας είναι κέρδος για τους πολίτες, καθώς αν προχωρούσε η ανάπλαση, πριν την ολοκλήρωση του Μετρό, θα πολλαπλασίαζε το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα προκαλώντας “έμφραγμα” στην πόλη».

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και ένας εκ των συνιδρυτών της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέας Κουράκης, απαντά στον Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας πως «ο δήμαρχος ακόμη και για ένα τέτοιο εμβληματικό έργο, που ήταν δέσμευση της “Πρωτοβουλίας”, λόγω της ανικανότητάς του δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει και κρύβεται πίσω από την ύπαρξη αρχαιοτήτων και μεγάλου κόστους του έργου, που δεν ισχύουν».

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, τονίζει πως η απόφαση για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας πάρθηκε «με κυριότερο σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης προς τιμήν των Εβραίων συμπολιτών μας. Εφόσον από την πλατεία αυτή άρχισαν τα βασανιστήρια που τους οδήγησαν στο θάνατο και το Ολοκαύτωμα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί ταυτοχρόνως με το αρχιτεκτονικό του έργου και μια μελέτη προκειμένου να αποσαφηνιστεί και να κριθεί εάν μπορεί να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ στον εν λόγω χώρο. Όσο κι αν θέλουμε να απομακρυνθούν τα ΙΧ από το κέντρο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου και τους επισκέπτες”.

Η κανονιστική διάταξη του δήμου Θεσσαλονίκης δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο (24 ψήφοι υπέρ και 13 κατά). Από την παράταξη του κ.Μπουτάρη κατά ψήφισε ο Ανδρέας Κουράκης και λευκό ο Γιώργος Αρβανίτης, ενώ από τους ανεξάρτητους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ψήφισε κατά και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση πριν την ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κεντρική Μακεδονία: Περισσότερα άρθρα