Κυριακή, 13 Οκτ.
22oC Αθήνα

Κέρκυρα: Βίντεο από το πυροσβεστικό πλοίο και τα super puma που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω καιρού

Κέρκυρα: Βίντεο από το πυροσβεστικό πλοίο και τα super puma που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω καιρού

Ακινητοποιημένα παραμένουν στην Κέρκυρα τόσο το πυροσβεστικό πλοίο της ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ταξίδεψε στην Κέρκυρα από την Πάτρα, όσο και τα ελικόπτερα και το super puma.

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν μπορούν να μεταβούν στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης.

Αυτή την ώρα, που αναμένεται να φτάσει στο νησί ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος θα αναλάβει τον τοπικό συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης και, κυρίως, ενδεχόμενης υποδοχής ναυαγών στο νησί.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, η οποία είναι η επικεφαλής του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ, οι τοπικοί φορείς μετά από σύσκεψη που προσκάλεσε η Περιφέρεια το πρωί είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Έχει ήδη διασφαλιστεί η προσφορά δωματίων σε ξενοδοχεία, καθώς και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και τροφίμων σε συνεργασία τόσο με την Εκκλησία όσο και με το Επιμελητήριο και φορείς εθελοντικής προσφοράς.

Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε από νωρίς και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης καθώς και όλη η διοικητική ηγεσία της ΠΙΝ. Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος επιστρέφει στο νησί και αναμένεται να φτάσει στην Κέρκυρα το βράδυ.


 
Πηγή: corfupress.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε