Κυριακή, 30 Ιουν.
29oC Αθήνα

Κιλκίς: «Τους έχει σιχαθεί όλο το χωριό, ψέματα η κατηγορία για ασέλγεια» – Τι λέει ο πατέρας του κτηνοτρόφου

Κιλκίς: «Τους έχει σιχαθεί όλο το χωριό, ψέματα η κατηγορία για ασέλγεια» – Τι λέει ο πατέρας του κτηνοτρόφου

Η κατηγορία για την ασέλγεια είναι ψέμα, αναφέρει ο πατέρας του 54χρονου που σκότωσε με καραμπίνα έναν 45χρονο στο χωριό Μουριές του Κιλκίς, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε, μαζί με τρεις συνεργούς του, να ληστέψουν τον κτηνοτρόφο την ώρα που εκείνος κοιμόταν μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Οι τρεις συλληφθέντες, μέσω του δικηγόρου τους, ισχυρίστηκαν πως πήγαν στο μαντρί του κτηνοτρόφου στο Κιλκίς γιατί είχαν μία πληροφορία ότι είχε ασελγήσει κατά ενός ανήλικου και της αδερφής του.

Η οικογένεια του 54χρονου υποστηρίζει πως ένας από τους τέσσερις δούλευε στο παρελθόν στην επιχείρηση του κτηνοτρόφου και είχε απομακρυνθεί επειδή, όπως ισχυρίζονται, τον είχε εντοπίσει να κλέβει.

«Ο γιος μου, όταν ήρθαν αυτοί εδώ πέρα, πήρε την Αστυνομία τηλέφωνο και τους είπε ‘έχω τέσσερα άτομα εδώ, θέλουν να με λιντσάρουν, να με κλέψουν, να με σκοτώσουν’. Του είπαν ‘κρυφτείτε, φύγετε’. Ο γιος μου κοιμόταν μέσα, τον αιφνιδίασαν μέσα στον ύπνο. Του είπαν ‘θα σε σκοτώσουμε, θα σε γαμ@σ@μ@, τον έβριζαν. Δεν ήταν το κίνητρο μόνο το κλέψιμο, ήθελαν να τον σκοτώσουν. Αν τον σκότωναν, δε θα τον βρίσκαμε κιόλας, θα τον πετούσαν πουθενά και δε θα ξέραμε και ποιος το έκανε», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (22.05.2024) στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» ο πατέρας του 54χρονου .

Όπως λέει ο ίδιος:

«Πριν από δύο χρόνια, τον πιτσιρικά τον πήρε κάνα 2 μέρες εδώ να τον βοηθήσει, τον έκλεψε και τον έδιωξε. Και αυτό το παιδί είναι τόσο κακό, έχει τόσο μίσος, που μετά από δύο χρόνια έκανε αυτό που κάναν τώρα. Αυτό για την ασέλγεια είναι ψέμα, δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια το παιδί».

Αναφερόμενος στους δράστες, είπε:

«Τους έχει σιχαθεί όλο το χωριό, είναι αγανακτισμένο. Πέρασαν πάνω από 500 άτομα και μου είπαν ‘κ. Μιχάλη όλο το χωριό είναι με το μέρος σου, έχεις δίκιο’. Κλέβουν και ρημάζουν. Αυτοί παλιά ήταν στην Αθήνα και τους έδιωξαν από εκεί. Ήρθαν σε ένα χωριό πιο κάτω και τους διώξανε και από εκεί».

«Ήταν τέσσερα άτομα, μπορούσε να τα σκοτώσει και τα τέσσερα. Ο άνθρωπος χτύπησε έναν για να γλιτώσει, δεν πήγε να σκοτώσει άνθρωπο, για εκφοβισμό πυροβόλησε. Το παιδί όταν έγινε το φονικό και μετά, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, τους ρώτησε τι να κάνει και του είπαν ‘πάρε το αυτοκίνητό σου και φύγε από το μαντρί και πήγαινε σε ένα μέρος να κρυφτείς και ερχόμαστε να σε βρούμε’. Πήγε μέσα στο χωριό και τους κάλεσε και πήγαν τον συνάντησαν εκεί, είχε και το όπλο. Έδωσε ραντεβού με την Αστυνομία που θα συναντηθούν, του είπε ο αστυνόμος ‘κρύψου να μη σε σκοτώσουν και εμείς ερχόμαστε’», συμπληρώνει.

«Το ζήτημα είναι αν βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα»

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, είπε: «Το κύριο ζήτημα αυτής της υπόθεσης είναι αν ο συγκεκριμένος δράστης βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Αυτό που θα εξεταστεί από το δικαστήριο είναι κατά πόσο ο τρόπος, ακόμα και η ώρα που έγινε το αδίκημα, δηλαδή η απόπειρα της διάρρηξης που έγινε στο συγκεκριμένο σπίτι και εν συνεχεία ο τρόπος που αυτοί οι άνθρωποι επιτέθηκαν στον δράστη, αν του προξένησαν τέτοιο φόβο, την ώρα που μάλιστα κοιμόταν, που μπορούν να αποδείξουν ότι πράγματι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Αυτό μπορεί να αποδειχθεί από κάθε μικρή λεπτομέρεια που υπάρχει στη δικογραφία, όπου οι δικαστές τελικά θα δουν αν αίρεται η άδικη αυτή πράξη».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις