Τρίτη, 26 Νοε.
15oC Αθήνα

Κομοτηνή: Γέμισε με ελληνική μπύρα η αμερικανική αγορά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από το 1998 μέχρι σήμερα οι παραγγελίες αυξάνονται ραγδαία!

Όλα ξεκίνησαν το 1996 όταν ένας Έλληνας – ο Δημήτρης Πολιτόπουλος – που είχε μείνει χρόνια στην Αμερική, επιστρέφοντας στην Ελλάδα διαπίστωσε ότι το έδαφος ήταν πρόσφορο για την παραγωγή μιας ελληνικής μπύρας.
Το 1998 ξεκίνησε η παραγωγή της μπύρας με ελληνικό σήμα και ένα χρόνο μετά άρχισε και η εξαγωγή της στις ΗΠΑ.
Αρχικά εξάγονταν δύο κοντέινερ το χρόνο. Το 2009 τα κοντέινερ μόνο για την Αμερική ήταν δεκατέσσερα ενώ όλο και περισσότεροι αρχίζουν να προτιμούν την ελληνική μπύρα στην Αυστραλία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία την Πολωνία ακόμα και την Ιαπωνία!
«Στην Αμερική καταναλώνεται ως επί το πλείστον η μπύρα που παράγεται από ρύζι, καλαμπόκι και κριθάρι. Η δική μας μπύρα παράγεται αποκλειστικά από κριθάρι, δημιουργώντας μια μεστή και γεμάτη γεύση που άρεσε πολύ και «κέρδισε» την ελληνική ομογένεια και το αμερικανικό κοινό», λέει ο κ. Πολιτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε. που έχει την έδρα της στην Κομοτηνή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε