Site icon NewsIT

Κομοτηνή: “Ο Θεός θα εξαλείψει τα δάκρυά μας αν επιστρέψουμε σε Αυτόν”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

23.09.2014 | 18:12
ΦΩΤΟ - dogma.gr

ΦΩΤΟ - dogma.gr

Μήνυμα ελπίδας για το λαό έστειλε από την Κομοτηνή, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε ιερείς της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Ναι αδελφοί, ο Θεός θα εξαλείψη παν δάκρυον εκ των οφθαλμών ημών, από τους οφθαλμούς του λαού μας, αλλά δια να συμβεί αυτό πρέπει και ημείς να αγωνισθώμεν με όλας μας τας δυνάμεις να επιστρέψωμεν εις Αυτόν, ο Οποίος είναι η μοναδική πηγή ζωής, ο Οποίος είναι το φως και ζωή και η Ανάστασις και η ελπίς του κόσμου».

«Για να έλθη αυτή η ποθητή ημέρα, αγωνισθήτε να καταρτίζητε τον λαόν εις τα διδάγματα του Ευαγγελίου» πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

«Ομοιάζει ο σημερινός κόσμος με την συγκύπτουσα γυναίκα του Ευαγγελίου, η οποία ήτο μια ταλαιπωρημένη ύπαρξις, όπως είναι ο λαός σήμερον, κτυπημένος από τα καθημερινά προβλήματα της ζωής, τα οποία δεν μας αφήνουν να κοιτάξουμε με θάρρος υψηλά» υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε: «Συγκύπτομεν, όταν έχωμεν το βλέμμα μας εστραμμένον μόνο εις την γην και εις τα υλικά αγαθά, λησμονούντες τον αληθινό μας προορισμόν».

Ο κ. Βαρθολομαίος κάλεσε τους ιερείς να προσπαθούν να δουν «την ουσίαν και όχι τον τύπον», φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη στάση των Φαρισαίων που «έβλεπον τα θαύματα και διεπίστουν παραβάσεις», όταν ο Ιησούς θεράπευε κατά την σαββατιάτικη αργία του Μωσαϊκού νόμου. Τους προέτρεψε «να υπερβαίνουν τον τύπον χάριν του ανθρώπου, υπέρ του οποίου εδόθη ο τύπος» και πρόσθεσε: «Και να μη λησμονώμεν, πρωτίστως, ότι είμεθα πάντες αμαρτωλοί και καθόλου αλάνθαστοι».

«Ας σταθώμεν με κατανόησιν και ειλικρίνειαν, με αγάπη και ανοχήν έναντι του πλησίον, διότι τελικώς αυτό είναι το Ευαγγέλιον. Αι ανέξοδοι κρίσεις γενικότερον είναι εύκολοι. Η υπεύθυνος στάσις και η αγάπη απαιτούν θυσίαν και κόπον. Είναι ιδική μας επιλογή».

«Επαινούμεν τη διακονία και την προσφοράν σας» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Μαγνησία: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Έκταση 10 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη παραχωρείται από το ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο Ναυπλίου

Ηράκλειο: Ο δήμος παρέδωσε υδατοδεξαμενές χιλιάδων λίτρων στην Πυροσβεστική

Θεσσαλονίκη: Τέλος τα καραβάκια από το Θερμαϊκό

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version