Site icon NewsIT

Κορινθία: Συλλήψεις για εργάτες γης που εργάζονταν σε συνθήκες αιχμαλωσίας χωρίς να πληρώνονται

29.08.2024 | 11:34
Κορινθία: Συλλήψεις για εργάτες γης που εργάζονταν σε συνθήκες αιχμαλωσίας χωρίς να πληρώνονται

ÐáñÜóôáóç äéáìáñôõñßáò, áðü ôïðéêïýò öïñåßò êáé ðïëßôåò óôï õðïõñãåßï ÐåñéâÜëëïíôïò áðü ôïí ÄÞìï Êåñáôóéíßïõ- Äñáðåôóþíáò êáé ôïí ÄÞìï ÐåñÜìáôïò, åíÜíôéá óôçí ðáñïõóßá ôùí äåîáìåíþí ðåôñåëáéïåéäþí óôçí ðåñéï÷Þ ôïõò ôçí ÔåôÜñôç 11 Éïõëßïõ 2018. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Ένα σκηνικό ντροπής αποκαλύπτεται στην Κορινθία με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις. Αλλοδαποί εργάτες γης, ζούσαν μια κόλαση στην περιοχή, χωρίς να πληρώνονται.

Ντροπιαστικές καταστάσεις στην Κορινθία, με αλλοδαπούς να είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε χωράφια ως εργάτες γης, χωρίς να πληρώνονται και κάποιους να κερδίζουν χρήματα. Ήταν εκείνοι που τους έταξαν ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα και ο ιδιοκτήτης των χωραφιών. Όλοι τους συνελήφθησαν με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες, για να διαπιστώσουν αν στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούν και άλλοι, την ίδια ανεπίτρεπτη μεθοδολογία.

Οι αστυνομικοί στην Κορινθία, προχώρησαν σε 3 συλλήψεις, για αδικήματα που έχουν να κάνουν, κατά περίπτωση, με την υπεξαγωγή εγγράφων, με την παράνομη βία και με την παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και 8 διαβατήρια αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, σε χωριό του δήμου Σικυωνίων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Σικυωνίων, ένας 50χρονος Έλληνας και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 27 ετών αντίστοιχα. Το κουβάρι των γεγονότων άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού και όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 50χρονος, ως ιδιοκτήτης κτημάτων με αγροτικές καλλιέργειες, απασχολούσε ως εργάτες γης, μη νόμιμους αλλοδαπούς πολίτες.

Οι δυο συλληφθέντες αλλοδαποί, ως επιστάτες σε αγροτικές εργασίες, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλαν να δουλεύουν ως εργάτες γης, χωρίς να τους καταβάλουν χρήματα για την εργασία τους.

Στην κατοχή των δυο συλληφθέντων αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 διαβατήρια αλλοδαπών, που κατείχαν παράνομα, μεταξύ των οποίων και του καταγγέλλοντα.

Επίσης, συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, ηλικίας από 22 έως 35 ετών, οι οποίοι, διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται απ’ το Αστυνομικό Τμήμα της Σικυώνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version