Τρίτη, 20 Αυγ.
31oC Αθήνα

Κόρινθος: «Είπα στη γυναίκα μου να τους δώσει όσα λεφτά είχαμε» λέει ο Γερμανός που πάλεψε με τους ληστές

Κόρινθος: «Είπα στη γυναίκα μου να τους δώσει όσα λεφτά είχαμε» λέει ο Γερμανός που πάλεψε με τους ληστές

Στη Γερμανία επέστρεψε η οικογένεια που έπεσε θύμα θρασύτατης ληστείας μέσα στο εξοχικό τους σπίτι στην Ξυλοκέριζα στην Κόρινθο.

Ο 46χρονος πατέρας μίλησε για την περιπέτεια που έζησε αυτός και η οικογένειά του, το βράδυ της ληστείας μέσα στην εξοχική τους κατοικία στην Ξυλοκέριζα στην Κόρινθο.

Ο Έγκεν Σακς επισκέπτεται την Ελλάδα για περισσότερα από 25 χρόνια και τα όσα έγιναν στο εξοχικό του, σόκαραν τον ίδιο και τα μέλη της οικογενείας του.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 «στις 3 τα ξημερώματα η γυναίκα μου, μου είπε πως κάτι άκουσε έξω από το σπίτι. Κοίταξα και είδα κάποιους να κινούνται στην αυλή μας. Ήταν 8 αλλά υπήρχαν και άλλοι. Έβλεπα τους φακούς. Κάλεσα έναν φίλο μου και του το είπα. Του ζήτησα να καλέσει την αστυνομία».

Οι ληστές με απύθμενο θράσος προσπαθούσαν να μπουν στο σπίτι από τα παράθυρα, ενώ η 5μελής οικογένεια των Γερμανών ενοίκων είχεκλειστεί στο δωμάτιο των παιδιών, απ` όπου βιντεοσκοπούσαν τα όσα γίνονταν.

Ο Έγκεν Σακς είπε πως «μας λέγανε να τους δώσουμε λεφτά. Έσπασαν το παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών. Τους έδωσα 500 ευρώ και είπα φύγετε, αλλά ξαναγύρισαν και λέγανε δώσε μας κι άλλα λεφτά. Έσπασαν κι άλλα παράθυρα. Είπα στη γυναίκα μου να τους δώσει όσα λεφτά είχαμε».

Τελικά οι ληστές έφυγαν με λεία μεγαλύτερη των 2000 ευρώ. Το βίντεο παραδόθηκε στην Ασφάλεια και στο επόμενο 48ωρο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 4 από τους δράστες, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι. 

Ο Έγκεν Σακς τόνισε πως «το νόημα δεν είναι τα λεφτά που τους δώσαμε, αλλά η ζωή των παιδιών μου». Πάντως αυτή η περιπέτεια δεν φαίνεται να αποτρέπει την οικογένεια να επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα.

Από την προανάκριση έχει προκύψει εμπλοκή των συλληφθέντων και σε ακόμη 10 περιστατικά ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις