Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Κόρινθος: Έσπασε ξανά η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας όταν κόπηκε συρματόσχοινο

Κόρινθος: Έσπασε ξανά η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας όταν κόπηκε συρματόσχοινο

Η Κόρινθος στο επίκεντρο, ξανά για τη γέφυρα Ποσειδωνίας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας για ακόμα μια φορά. Δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η Κόρινθος ασχολείται για ακόμα μια φορά, με τη βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας, που το απόγευμα τέθηκε εκτός λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια βύθισης κόπηκε το συρματόσχοινο και το πρόβλημα ήταν αδύνατον να επιδιορθωθεί επί τόπου.

Αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε περαιτέρω ελέγχους πριν την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της. Η γέφυρα παραμένει κλειστή. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στο σημείο, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα οχήματα.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως τον περασμένο Απρίλιο, είχαν γίνει εργασίες συντήρησης στη γέφυρα της Ποσειδωνίας. Είχαν ξεκινήσει την Δευτέρα 01/04/2024 και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 05/04/2024.

Η βυθιζόμενη γέφυρα είχε σπάσει ξανά το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου του 2023. Η βλάβη που υπέστη τότε, σημειώθηκε όταν έσπασε ένα μεγάλο γρανάζι και βυθίστηκε απότομα με αποτέλεσμα να γείρει από τη μία πλευρά.

Πλέον η ιδιοκτήτρια εταιρεία, αναμένεται να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αποκατάσταση του προβλήματος. Με την ολοκλήρωσή τους και μετά τους απαραίτητους ελέγχους, θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία και οι δύο διάδρομοι κυκλοφορίας της γέφυρας. Η εικόνα από το απόγευμα της Κυριακής (07-07-2024) είναι αυτή που φαίνεται στο βίντεο του korinthostv.gr.

Όπως έλεγαν υπάλληλοι μετά την καταστροφή της γέφυρας, η διαδικασία της βύθισης, γίνεται πάντα χωρίς να υπάρχουν πάνω αυτοκίνητα και άνθρωποι. Έτσι εξηγείται το γεγονός πως σε όλες τις περιπτώσεις, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις