Δευτέρα, 19 Αυγ.
29oC Αθήνα

Κόρινθος: Τον απόλυτο τρόμο έζησε οικογένεια τουριστών – Προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι τους με σφυριά

Κόρινθος: Τον απόλυτο τρόμο έζησε οικογένεια τουριστών – Προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι τους με σφυριά

Στιγμές τρόμου έζησε μία οικογένεια Γερμανών τουριστών έξω από την Κόρινθο. Στο σπίτι τους εισέβαλε μία συμμορία διαρρηκτών.

Οι νεαροί διαρρήκτες παραβίασαν με σφυρί 5 παράθυρα του σπιτιού της οικογένειας στην Ξυλοκέριζα, ένα χωριό κοντά στην Κόρινθο.

Στη συνέχεια οι κακοποιοί αφού έσπασαν τα τζάμια και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού, ο 46χρονος πατέρας προσπαθούσε να τους αποτρέψει μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, το περιστατικό κατέγραφε ο ανήλικος γιος του με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο πατέρας τούς προειδοποιεί ότι θα καλέσει την αστυνομία και εκείνοι απαντούν με απρεπείς χειρονομίες. Καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ του πετούν αντικείμενα.

Η μητέρα κρατάει στη αγκαλιά της το μικρότερο παιδί της οικογένειας, 4 ετών, που έχει αρχίσει να φοβάται, ενώ ακούγονται κλάματα.

Οι νεαροί διαρρήκτες παραβιάζουν το αυτοκίνητο και την αποθήκη, από όπου αρπάζουν τσάπες, φτυάρια και ξύλα. Όπλα στη μάχη τους προκειμένου να εισβάλουν στο σπίτι.

Πολιορκία που κράτησε πάνω από μισή ώρα

Για πάνω από μισή ώρα η οικογένεια ήταν εγκλωβισμένη, καθώς οι δράστες είχαν περικυκλώσει το σπίτι και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μπούνε μέσα.

Ακόμα και φτυάρια πέταξαν για να σπάσουν την πόρτα.

Ο 46χρονος κάλεσε άμεσα έναν φίλο του, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές, αναγκάστηκε όμως να παραδώσει στους δράστες 2.400 ευρώ, ενώ εκείνοι τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν ακούστηκαν οι σειρήνες των περιπολικών της Αστυνομίας.

«Είχανε ένα καρότσι οικοδομής που είχαμε εκεί, στο οποίο είχαν βάλει ένα αιρκοντίσιον παλιό, που είχαμε στην αποθήκη, είχανε βάλει ένα χορτοκοπτικό, είχανε ένα play station που είχαν πάρει από το διπλανό σπίτι, γιατί είναι δύο τα σπίτια εκεί», περιγράφει ο φίλος και γείτονας της οικογένειας.

«Προσπάθησε να τους αποτρέψει με κάθε τρόπο»

Ο φίλος και γείτονας του Γερμανού πατέρα, περιγράφει στον ΑΝΤ1 πώς ο άνδρας προσπάθησε να προστατέψει την οικογένειά του:

«Με τις φωνές, μ’ ένα σίδερο που σπάσανε το τζάμι, μ’ ένα σίδερο και πετάχτηκε μες στο σπίτι. Πήρε αυτό στα χέρια του και προσπαθούσε να τους διώχνει, όσο μπορεί. Μπαίνανε παράλληλα απ’ όλα τα παράθυρα. Σπάγανε δηλαδή περιμετρικά όλο το σπίτι, τα παράθυρα, δεν ήταν ότι ήταν από ένα παράθυρο μόνο, είχαν ανοίξει το παράθυρο του δωματίου, μετά σπάγανε το παράθυρο του σαλονιού».

 

Τα στελέχη της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τέσσερις δράστες, κατάφεραν να συλλάβουν έναν 44χρονο, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή.

Η οικογένεια των Γερμανών που επιλέγει κάθε χρόνο την Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία με την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών να συνεχίζεται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις