Δευτέρα, 1 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με τη γιορτή Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση

Κορονοϊός: Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με τη γιορτή Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση
Φωτογραφία αρχείου

Η Θεσσαλονίκη μπήκε και επίσημα στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας -αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού– που επικαιροποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29.09.2021). 

Έτσι, βάσει του πρωτοκόλλου και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 στις 6 π.μ. θα εφαρμοστούν στην πόλη τα ειδικά μέτρα, που ισχύουν για όλες τις «κόκκινες» περιοχές και είναι τα εξής: 
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, στις 6 π.μ., εκτός και αν η επιτροπή λοιμωξιολόγων κρίνει ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση. 

Οι… επικίνδυνες ημερομηνίες

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – όπως και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα- είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και, μάλιστα, οι επιστήμονες προβληματίζονται για τον Οκτώβριο, καθώς στις 26 του μήνα γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος, που είναι πολιούχος της πόλης, και ακολουθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει κανονικά και μάλιστα θα μπορούν να την παρακολουθήσουν οι πολίτες, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις. 

Ωστόσο, ο τρόπος που θα εορταστεί ο Άγιος Δημήτριος θα αποφασιστεί βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς πέρυσι υπήρξε μεγάλη διασπορά και ήταν η ημερομηνία «ορόσημο» για να… ξεφύγει στη συνέχεια η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις