Site icon NewsIT

Κως: Youtuber εντόπισε τη σορό ενός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα – Δείτε βίντεο

11.09.2024 | 09:28
Κως: Youtuber εντόπισε τη σορό ενός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα – Δείτε βίντεο

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στη νησί της Κω μετά τον εντοπισμό μίας σορού που επέπλεε στην θάλασσα. Ένας Youtuber που έκανε σερφ και τραβούσε βίντεο στο σημείο, κατέγραψε το απίστευτο θέαμα που αντίκρισε.

Ο YouTuber που συνηθίζει να τραβάει με action camera τις περιπέτειές του στην Κω, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, δεν περίμενε να εξελιχθεί έτσι το βίντεο που ετοίμαζε για το κανάλι του. Ο Διονύσης Μπαλτσής ενώ είχε μία action camera πάνω του, εντόπισε την σορό ενός άνδρα να επιπλέει στην θάλασσα.

Ο ίδιος κατέγραψε το περιστατικό, και αποφάσισε να το ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube. Πολλοί τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο και έμεναν στα ξενοδοχεία κοντά στην περιοχή, επίσης κατέγραφαν το απίστευτο σκηνικό που είχαν μπροστά τους.

Άμεσα κλήθηκε το Λιμενικό, το οποίο έφτασε στο σημείο άμεσα, ενώ τη σορό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ενώ δεν υπάρχει δήλωση αγνοουμένου.

Στην συγκεκριμένη είναι σύνηθες φαινόμενο να εντοπίζονται σοροί στην θάλασσα, και ανήκουν ανθρώπους που προσπάθησαν να περάσουν να σύνορα και να διασχίσουν το Αιγαίο.

Ωστόσο, ο You Tuber δήλωσε ότι τα ρούχα του άνδρα παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ. Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρισκόταν για περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό, και εκτιμάται πως ίσως να ξεκίνησε από κάποια περιοχή στα παράλια της Τουρκίας και να ξεβράστηκε στην Κω.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα mega» ο Δημήτρης Μπαλτσής είπε: «Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει. Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα», είπε αρχικά.

«Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα, δεν φάνηκε να είναι κάποιος μετανάστης. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα. Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα. Ερχόταν σιγά σιγά προς τα έξω γιατί τα νερά ήταν ρηχά και καθαρά», συνέχισε ο κ. Μπαλτσής.

«Έχει έρθει δηλαδή από αρκετά ψηλά, από τη Σάμο, παράλια της Τουρκίας, πάνω από τα Ίμια. Ήταν σοκαριστικό, εντάξει δεν βλέπεις κάθε μέρα πτώμα στην θάλασσα. Μπήκαμε να κάνουμε το χόμπι μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα», κατέληξε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version