Πυκνώνει το μυστήριο για τις δύο ανθρώπινες σορούς που εντοπίστηκαν στα Κουφονήσια. Υπενθυμίζεται ότι τη μακάβρια ανακάλυψη έκανε τουρίστας του νησιού των λεγόμενων «Μικρών Κυκλάδων».
Οι νεότερες πληροφορίες για το θρίλερ που εξελίσσεται στα Κουφονήσια αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ενήλικο και έναν έφηβο, ενώ οι γιατροί υπολογίζουν ότι ο θάνατος επήλθε αρκετούς μήνες νωρίτερα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης, δήλωσε στον ANT1, ότι: «Ονομάστηκαν σάκος 1 και σάκος 2 για να κάνουμε τη γνωμάτευση. Στον σάκο 1 βρήκαμε το δεξιό μηριαίο οστού και τα δύο λαγόνια οστά και σχεδόν ολόκληρη την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό το κομμάτι του πτώματος ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, δηλαδή δεν υπήρχαν μαλακά στοιχεία και μύες. Ήταν όλα ξηραμένα».
«Το δεύτερο κομμάτι ήταν μικρότερης ηλικίας και αυτό το συμπεραίνω και από το μήκος και από το μέγεθος των οστών. Είναι ανθρώπινο και αυτό αλλά μικρότερης ηλικίας», πρόσθεσε ο κ. Ραπτάκης.
Κουφονήσια: Το χρονικό της υπόθεσης
Τα πτώματα βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Αυγούστου 2022, στην παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι, μέσα σε σακούλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο τουρίστας ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές με άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου, να σπεύδουν επί τόπου στο σημείο. Όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο του νησιού, λόγω προχωρημένης σήψης δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αν η πρώτη σορός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα.
Η σακούλα που εντοπίστηκε έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει το cyclades24.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Φυκιό» Κάτω Κουφονησίου.
Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου.
Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους».
Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ANT1: